La consellera de Treball i el comisari europeu d’Ocupació visiten Santa Coloma

L’alcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, va rebre dijous 30 de maig al comissari europeu d’Ocupació, Afers Socials i Igualtat d’Oportunitats, Vladimir Spidla, i a la consellera de treball de la Generalitat de Catalunya, Mar Serna, en una visita oficial per conèixer de primera ma els plans de formació i ocupació que l’Ajuntament de Santa Coloma, mitjançant la societat municipal Grameimpuls, i el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, están desenvolupant a la ciutat, i que són un model de referència a tot Catalunya.

El comissari, la consellera i l’alcalde, acompanyats també pel director del Servei d’Ocupació de Catalunya, Joan Josep Berbel, van visitar el Centre de Formació La Ginesta, un dels punts on es desenvolupa aquest pla. Aquesta iniciativa forma part del programa “Treball als Barris” inclòs a la Llei de Barris de Catalunya, i està tenint molts bons resultats dins i fora de la ciutat. De fet, actualment de les 700 persones que hi participen cada any a La Ginesta al programa que es desenvolupa a Santa Coloma, al voltant del 80 per cent troben una feina.

Els objectius d’aquests plans d’ocupació i formació són: crear oportunitats de millora de formació i ocupació de col·lectius de més de 45 anys; recolçar col·lectius específics –persones amb discapacitats i dones que pateixen violència de gènere, entre d’altres-; incrementar l’ocupació de les dones mitjançant el desenvolupament de polítiques d’igualtat d’oportunitats; i reforçar els mecanismes de transició entre escola i treball (programa “Prepara tu futuro”), entre d’altres.