La Comissió Ciutadana NO A LA MAT! emprendrà més mobilitzacions ciutadanes

Una cadena humana, una acampada i un punt d'informació són, entre d'altres les properes mobilitzacions ciutadanes. L’alcaldessa Núria Parlon es reunirà a Madrid amb el president de REE, en un nou intent d’aturar el projecte de la MAT i la subestació de REE.

Dimarts 29 d'abril, la Comissió Ciutadana NO A LA MAT! (Plataforma de la Serra de Marina i Can Zam, FAVGRAM i Ajuntament) es va reunir a dependències municipals i fruit d’aquesta sessió va decidir:

  • Que, els propers dies, es farà una cadena humana NO A LA MAT! així com actes massius ciutadans als barris afectats dels districte III (Les Oliveres, el Singuerlín, Guinardera i Can Franquesa)
  • Es muntarà una “carpa ciutadana” informativa i reivindicativa NO A LA MAT! que s’ubicarà a les festes de barri del districte III a través de la FAVGRAM
  • La Plataforma de la Serra de Marina i Can Zam realitzarà una assemblea el proper dia 8 de maig a les 20h en el Casal Riu Nord (c/Safaretjos 1-3) en la que es concretarà data i hora de la proposta de realitzar una acampada reivindicativa als terrenys on REE pretén instal•lar la subestació de Molt Alta Tensió.

Europa avala l'Ajuntament

Per una altre banda, aquests dies, la Comissió Europea (a través de la Comissió de Medi Ambient) ha comunicat a les autoritats espanyoles que, en el projecte de la MAT Sentmenat-Santa Coloma de Gramenet hi ha “indicis d’una presumpta aplicació incorrecte de la Directiva 2011/92/UE (avaluació d’impacte ambiental) i que això comportaria la apertura d’un “procediment formal d’infracció” conforme a l’article 258 del Tractat de Funcionament de la UE.

L’alcaldessa viatjarà a Madrid per reunir-se amb el president de REE

La propera setmana, l’alcaldessa, Núria Parlon, es reunirà a Madrid amb el president de REE, José Folgado, en un nou intent d’aturar un projecte que suposa un risc seriós per al veïnat del districte 3r de la nostra ciutat. Les raons per dir no a la MAT són molt diverses. Entre d’altres, cal destacar l’absència d’avaluació de l’impacte ambiental o la vulneració del principi de precaució que aconsella allunyar les torres elèctriques de la zona urbana (500 metres).