La Comissió Ciutadana No a la MAT convoca una concentració davant l’inici d’obres de la línia de Molt Alta Tensió

La Comissió Ciutadana No a la MAT, integrada per a Plataforma per a la Defensa de la Serra de Marina i Can Zam, la Federació d’Associacions de Veïns de Santa Coloma de Gramenet (FAVGRAM) i l’Ajuntament, ha proposat aquest vespre a la ciutadania convocar una concentració pel proper divendres 25 d’abril a les 19:00 hores.

La Comissió ha estat convocada d’urgència per l’alcaldessa, Núria Parlon, davant l’evidència de l’inici de les obres de la subestació transformadora al terrenys que hi ha davant del Cementiri municipal al barri de les Oliveres.

 A les darreres hores des del consistori colomenc s’ha observat que un grup d’operaris procedien al tancament de la parcel·la on Red Eléctrica Española (REE) vol construir una subestació transformadora de la línia de Molt Alta Tensió al seu pas pel terme de Santa Coloma. Des de l’alcaldia s’han fet contactes amb REE que ha confirmat l’inici de les obres.

 A les 19:00 hores d’aquest vespre s’ha convocat una reunió urgent de la Comissió Ciutadana que agrupa les entitats i l’Ajuntament en la seva oposició a la MAT. A la reunió s’ha decidit cridar la ciutadania a participar en una concentració unitària el proper divendres 25 d’abril, a les 19:00 hores, a la parada de metro de la L9 Can Zam, molt propera als terrenys afectats. Des d’allà s’iniciarà una marxa fins a la parcel·la tancada on un representant dels veïns i veïnes de Santa Coloma llegirà un manifest.

 D’altra banda els membres de la comissió han decidit l’edició d’una petita publicació informativa que es distribuirà als barris més afectats pel traçat de la MAT, les Oliveres, Singuerlín, Guinardera i Can Franquesa.  

 Els representants de la Plataforma per a la Defensa de la Serra de Marina i Can Zam han informat que aquest dijous  24 d’abril han convocat una assemblea extraordinària per analitzar la situació.

 A més dels representats de les entitats ciutadanes membres de la Comissió, a la reunió d’aquest vespre, presidida per l’alcaldessa Núria Parlon, han estat presents els portaveus dels grups municipals del govern (PSC, ICV-EUiA i CiU) a més d’un regidor del grup municipal de Gent de Gramenet.