La Colla de Trabucaires recrea la Guerra del Francès

Dissabte, per quart any consecutiu, la Colla de Trabucaires recrearà la històrica batalla que enfrontà l’exèrcit i les guerrilles espanyoles contra les tropes napoleòniques durant la Guerra del Francès (1808-1814).

Santa Coloma va viure de prop el conflicte, que finalitzà amb la victòria de les files comandades per Milans del Bosch.

La teatralització d’aquest episodi començarà a les 18.30 hores davant l’església de Sant Josep Oriol. Des d’aquest indret partirà una cercavila que anirà pel carrer Major, la plaça d’en Joan Manent i el carrer de Sant Carles. L’espectacle acabarà a la plaça de la Vila amb el simulacre d’enfrontament militar. Aquest programa es complementa amb dues activitats més que tindran lloc a la plaça de la Vila: jocs i teatre de carrer per a infants (demà, 11.00) i un mercat d’època (dissabte i diumenge de 10.00 a 21.00).

Hi col·laboren aquestes entitats: Coordinadora de Trabucaires de Catalunya, Miquelets de Badalona, Trabucaires de Gràcia, Blanco Amistad Teatre, Aula de Teatre Carro de Baco, Draconaires de Santa Coloma, Castellers de Santa Coloma, parròquia Sant Josep Oriol, Grup Els Coloristes, Casa d’Aragó, Caixa Penedès, Fondo Comerç, Expocoloma, Artesans a la Mediterrànea, Diputació de Barcelona i Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.