La ciutadania colomenca participa en les accions cíviques per frenar la MAT

La Comissió Ciutadana Aturem la MAT ha lliurat un primer paquet de 6.636 signatures a REE contra la MAT. Prèviament s'ha fet una concentració a la plaça de la Vila contra l'actual projecte de la xarxa elèctrica de molt alta tensió.

La Comissió Aturem la MAT s'intensifica en els pròxims dies les accions cíviques per frenar el projecte de Red Eléctrica Espanyola (REE) de construir al terme municipal de Santa Coloma una subestació i una xarxa elèctrica de molt alta tensió (MAT).
Aquesta comissió, formada per la Plataforma per a la Defensa de la Serra de Marina i el riu Besòs, la Federació d'Associacions de Veïns de Santa Coloma de Gramenet i l'Ajuntament, fa un seguiment permanent dels temes relacionats amb aquests projectes, i fa ara una nova crida a la ciutadania a participar en les noves mostres de rebuig acordades per aturar les instal·lacions de la MAT.

Concentració a la plaça de la Vila 

Aquest dimecres 26 s'ha convidat la població a participar en una concentració a la plaça de la Vila, per posteriorment acompanyar una marxa pacífica en direcció a les oficines de REE a Barcelona.

A la seu d'aquest organisme, una representació de la ciutadania colomenca encapçalada per l'alcaldessa de la ciutat, Núria Parlon, i alguns regidors del consistori, ha lliurat el primer paquet de 6.636 signatures que s'han recollit en diversos punts de la nostra ciutat sota l'eslògan Aturem la MAT. Un membre de la Comissió ha pogut accedir a l’edifici de la companyia elèctrica, i lliurar les dues caixes amb les signatures i la moció unitària aprovada pel Ple municipal el passat 25 de juny, on s'expressa el rebuig unànime de tots els grups polítics amb representació a Santa Coloma (PSC, ICV-EUiA , CiU, PP, PxC i GG) als plans de REE.

Lliurament de signatures

D'altra banda, el dijous 27 de setembre, la Comissió Aturem la MAT farà lliurament a la Delegació del Govern a Barcelona d'un document certificat que acrediti el lliurament i el nombre de signatures dipositades el dia anterior a la seu de Red Eléctrica, amb la finalitat que des d'aquesta institució que representa el Govern d'Espanya es intercedeixi perquè es tinguin en compte les demandes formulades per la població de Santa Coloma i s'aturin els projecte de la MAT a la nostra ciutat.

El procés de recollida de signatures a la campanya ciutadana "Aturem la MAT" continua després del lliurament de les signatures, i totes les persones que desitgin adherir podran seguir fent-ho dirigint-se a qualsevol dels centres cívics, les entitats ciutadanes o l'edifici de l'Ajuntament.