La CIBA se suma a la campanya 'No more Matildas' per reivindicar el paper de les dones científiques

Aquesta iniciativa s’emmarca en la Commemoració del Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència (11 de febrer).

L’Ajuntament de Santa Coloma, a través de La CIBA, se suma a la campanya «No more Matildas», impulsada per l’Associació de Dones Investigadores i tecnòlogues (AMIT), que denuncia la invisibilitat de les dones a la ciència, l’anomenat “Efecte Matilda” i proposa reparar la injustícia i recuperar el llegat de les dones a les ciències.

Aquesta iniciativa s’emmarca en la  Commemoració del Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència (11 de febrer), que té per objectiu combatre els estereotips i les desigualtats a les què encara s’enfronten les dones a l’àmbit científic i tecnològic. Només un 7,6% de les persones científiques que apareixen als llibres de text són dones, i aquestes representen només el 28% del personal investigador del món.  D’altra banda, tan sols un 7% de les noies de 15 anys vol dedicar- se a professions tècniques.

La CIBA presentarà la campanya «No more Matildas» als centres educatius de la ciutat, i els hi oferirà una Caixa d’Eines per potenciar les competències STEM (Ciències, Tecnologies, Enginyeries i Matemàtiques).

També organitzarà tallers específics per a l’alumnat i es faran activitats de difusió i formació per al professorat. L’objectiu d’aquestes accions és reduir l’esquerda digital i potenciar les competències científiques i tecnològiques de les nenes i dones de la ciutat, fer de La CIBA l’espai de referència i innovació en el desplegament d’actuacions específiques per visualitzar les aportacions de les dones, i potenciar la presència i lideratge de nenes i dones en l’àmbit de les ciències i les tecnologies.