La 4a. edició del Rock Fest a Santa Coloma ens portarà 51 bandes de rock i heavy internacionals

Es tornarà a celebrar al parc de Can Zam, els dies 30 de juny, 1 i 2 de juliol. Més de 66.000 persones van assistir de públic a la tercera edició, la més multitudinària de la història d’aquest festival internacional.

La ciutat de Santa Coloma de Gramenet tornarà a ser l’epicentre d’uns dels esdeveniments musicals internacionals de l’estiu, el Rock Fest Barcelona, un festival que ja és una cita de referència obligada per als amants del heavy i del rock dur de tot el món.

Enguany el festival se celebra els dies 30 de juny, 1 i 2 de juliol en el parc de Can Zam, també escenari de les tres edicions anteriors. En el cartell d’enguany destaquen bandes internacionals i nacionals de reconegut prestigi com Aerosmith, Alice Cooper, Deep Purple, Europe o Avantasia, entre molts altres. A més, el Rock Fest servirà també d’aparador colomenc gràcies a la presencia del grup Astray Valley, el guitarrista del qual és de Santa Coloma.

Aquest dimecres 17 s’ha celebrat la roda de premsa de presentació del Rock Fest 2017 a l’Auditori Can Roig i Torres de Santa Coloma. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcaldessa d’aquesta ciutat, Núria Parlon; la tinent d’alcaldessa responsable de Cultura, Petra Jiménez; el cantant i membre fundador d’Europe, Joey Tempest;  el guitarrista i fundador de Inconscientes i guitarrista d’Extremoduro, Iñaki Antón (Uoho);  el cantant i fundador de Ñu, José Carlos Molina; el director de la revista musical “La Heavy” i locutor de Rock FM, Vicente “Mariskal” Romero, i la representant de la promotora RockNRock, Inés Quintana.

A la roda de premsa s’ha ressaltat l’excel·lent resultat de l’edició del Rock Fest de l’any passat, tant a nivell d’assistència de públic com de cartell, amb destacades bandes com Iron Maiden, Whitesnake, King Diamond o Slayer. Al 2016 el festival va tenir una mitjana de més de 22.000 persones a cadascuna de les tres jornades del Rock Fes; més de 66.000 persones en total van gaudir  del festival en un ambient de civisme al llarg del cap de setmana, sent l’edició més multitudinària de la història del festival.

L’espai del parc de Can Zam

A l’acte s’ha destacat que el recinte del festival, al Parc de Can Zam, ofereix unes condicions idònies per a configurar i atendre les necessitats logístiques i d'aforament per tal de millor la mobilitat i visibilitat de les persones espectadores. En aquesta quarta edició és objectiu principal de l’organització fer del Rock Fest Barcelona i del parc de Can Zam un espai confortable i agradable per al públic, incloent millores per al Festival.

Dins del recinte del festival hi haurà diversos espais: restauració, el mercat, la carpa de signatures, l'estand solidari i els emblemàtics icones gegants de l’esdeveniment: un ninot inflable, una guitarra i una bateria serviran perquè grans i petits es portin un record del seu pas pel Rock Fest 2017.

Hi destacarà la infraestructura estrella de la zona de concerts, on se situen dos macro escenaris units entre si que abasten una superfície de 2.600 m2 i un frontal de 120 m de longitud, tornant a ser el major escenari que s'instal·la en un Festival a tot el país. A això cal sumar l'espectacular so de 250.000 watts, el joc de llums de 500.000 watts i les pantalles gegants que es tornaran a col·locar per poder seguir amb detall les actuacions.

Un tercer escenari amb més protagonisme

Aquest any i com a novetat, l'escenari de la Carpa Rock Tent pren més rellevància a causa del increment d'actuacions i activitats que es duran a terme. L'escenari de la Carpa Rock Tent passa a ser el tercer escenari del Festival pel qual desfilaran més d'una quinzena de bandes de les que formen part del cartell del Festival.

En aquest tercer escenari es realitzarà el ja característic "Kararocker" perquè els assistents puguin demostrar les seves habilitats artístiques i el nostre particular Mag "Fleky" entretindrà petits i grans amb el seu espectacle de màgia diari "Magic Rock Fest". Entrada la matinada, els millors i més prestigiosos DJ del Rock prendran l'escenari del Rock Tent  per seguir la festa fins al alba.

Impacte econòmic positiu sobre la ciutat

Durant la roda de premsa l’alcaldessa Núria Parlon ha destacat “l’impacte econòmic positiu, tant directe com indirecte, que un esdeveniment d'aquestes característiques té sobre la nostra ciutat i la ciutadania”. En aquets sentit, ha recordat que a l’edició 2015 és va constatar retorn positiu amb les xifres d’un estudi (*) que va encarregar l'Ajuntament a la societat municipal Grameimpuls. Aquest impacte positiu en la ciutat es va xifrar en 1.470.905,62 euros (* aquest estudi es va basar tant en  les xifres de despesa en personal i proveïdors locals ofertes per l'empresa promotora, Produccions RockNRock com les enquestes realitzades entre el públic assistent i els negocis de la zona, així com els multiplicadors de referència del compte satèl·lit de la Cultura de Catalunya de 2005).

Entrades gratuïtes per a 1.800 colomencs i colomenques

A més de l’impacte econòmic positiu del festival per a la ciutat, enguany també tornarà a haver una promoció d’entrades gratuïtes per a veïns i veïnes de Santa Coloma, com ha anunciat l’alcaldessa durant la roda de premsa. Així, en aquesta edició uns 1.800 colomencs podran accedir de forma gratuïta a la primera sessió del festival (divendres 30 de juliol). Properament s’informarà del dia, lloc i horari per poder accedir a aquestes entrades gratuïtes.

Per a poder beneficiar-se d’aquesta promoció, un dels aspectes imprescindibles serà la presentació del DNI o acreditació d’empadronament on consti que la persona és de Santa Coloma, segons els procediments fixats als darrers anys. Així mateix es comprovarà a l’accedir al festival la procedència colomenca dels receptors de les entrades. El valor estimat de mercat d’aquest número d’entrades per al 30 de juny és de 198.360 euros, una aportació que fa Produccions RockNRock.

La vessant solidària del Rock Fest

El vessant solidària tornarà a estar present, un cop més en col·laboració amb l'Associació de la Malaltia de Dent (ASDENT). Tots els taps de begudes recollits durant el transcurs del festival i la recaptació de la carpa de l’entitat, en la qual es vendran i sortejaran articles de material exclusiu i de col·leccionista de multitud d'artistes i grups, aniran destinats a la lluita contra la malaltia i a la seva sensibilització social.

Zona d’acampada

Com en anys anteriors la zona d'acampada estarà ubicada al "Circuit de Catalunya", a laveïna localitat de Montmeló. Aquesta zona, connectada amb el festival per mitjà d'un servei d’autobusos llançadora, ofereix una alternativa d'allotjament per assistir al festival. La zona de "Can Guitet" on estarà ubicada disposa d'una gran arbreda, espais verds, serveis de bar, dutxes, piscina, lavabos, recàrrega de mòbils i consigna entre altres serveis. Estarà oberta al públic des del dijous 29 de juny fins al dilluns 3 de juliol.