La 2a Festa del Medi Ambient ens oferirà una vintena d'activitats

Amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient celebrarem a la nostra ciutat una festa popular aquest diumenge 11, de 10 a 14h, al Parc de Can Zam.

En el marc del recent Dia Mundial del Medi Ambient, la ciutat de Santa Coloma torna a sumar-s’hi amb dues propostes destacades: una gran festa lúdica i familiar, aquest diumenge 11 de juny al parc de Can Zam (de 10.00 a 14.00h) i amb la inauguració de la mostra de fotos de gran format ‘Descobrint el Besòs: Una mirada fotogràfica del Riu més natural’, aquest dissabte 10 de juny, a la pèrgola del parc de Can Peixauet (11.00h).

La Festa del Medi Ambient arriba a la seva segona edició com a punt de trobada entre la ciutadania, institucions i empreses, per sensibilitzar i educar la societat en el foment dels comportaments cívics amb la natura, la defensa del nostre entorn i sobretot per conèixer tot allò que podem fer per entre tots i totes per millorar el planeta.

La jornada festiva de diumenge és gratuïta i està oberta a tothom que hi vulgui participar. S’ha previst un ampli programa d’activitats, tallers i expositors -més d’una vintena de propostes- per veure la importància de fer una gestió responsable dels residus, dels valors ambientals dels parcs i jardins, de la protecció de la fauna i la flora, dels valors del reciclatge, el consum de productes de proximitat, els horts domèstics, la biodiversitat, i la necessària defensa d’un turisme sostenible -una de les novetats d’enguany.

L’alcaldessa Núria Parlon anima a la població a sumar-s’hi a la Festa perquè “és imprescindible treballar plegats en la protecció dels espais naturals i la biodiversitat, en la lluita contra els efectes del canvi climàtic i en l’educació ambiental dels més joves. Perquè, en definitiva tot aquest treball constant i conjunt en favor del planeta –ciutadania, institucions i empreses- incideix en la millora de la qualitat de vida de les ciutats i de les persones”.

Alliberament d’aus i circuit de karts sostenibles


Entre les activitats previstes destaca l’alliberament d’un au recuperada per part d’agents rurals de la Generalitat de Catalunya (12.00h), el circuit de mobilitat sostenible i segura (karts), l’espai ‘Bicibox’ de cessió de dues bicicletes elèctriques i les parades de productes de proximitat de cultiu ecològic, entre altres. A més, durant la jornada l’artista colomenc Milú crearà tres graffitis efímers, de tres animals del parc de Can Zam, en el marc del seu projecte ‘Graffilmti, i l’Excèntrica oferirà animació i música per a tothom. També hi haurà un taller de samarretes bestials, en aquest cas les persones interessades han de portar una samarreta de casa d’un color llis. El final de festa serà protagonitzat per un espectacle de titelles gegants.

La Festa del Medi Ambient està coorganitzada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona (“Museu Blau”) i l’Ajuntament de Santa Coloma, amb la col·laboració de diferents institucions, entitats (com el Centre Excursionista Puig Castellar, el Centre d’Estudis de la Natura del Barcelonès Nord, Associació Bosc de Llum, entre altres) i empreses que, d’una manera o d’un altra, incideixen en la millora del medi ambient i que treballen per sensibilitzar la població en que la cura del medi ambient és responsabilitat de tothom.

Mostra d’imatges de gran format: ‘Descobrint el Besòs’


Aquest dissabte 10 de juny (11.00h) s’inaugura la mostra Descobrint el Besòs: Una mirada fotogràfica del Riu més natural, ubicada a la pèrgola del parc de Can Peixauet (passeig de la Salzereda, cantonada amb el carrer de Mossèn Jacint Verdaguer). Es tracta d’un impressionant recorregut visual i educatiu per la biodiversitat del Besòs, a partir de 29 fotografies a gran format sobre la fauna, la flora i els paisatges de l’ecosistema fluvial.

Aquesta exposició ha estat elaborada amb les imatges cedides de manera altruista pels fotògrafs i les fotògrafes de l’Agrupació Colomenca d’Aficionats a la Fotografia de Santa Coloma de Gramenet (ACAF) i de l’Agrupació Fotogràfica de Sant Adrià de Besòs, així com per altres fotògrafs i fotògrafes naturalistes a títol individual. La mostra ha estat produïda per l’Ajuntament de Sant Adrià del Besòs i el Consorci del Besòs. Els 16 fotògrafs i fotògrafes participants són Nieves Carrasco, Tomás Carrión, Xavier Estany, Neus Fontova, José María García Tapi, Enrique Gómez, Faraoncillo, Jonathan Jiménez, Pedro José Justicia, Xavier Larruy, María Lorenzo, Sergio Mas, Ricard Mocholí, Isabel Nogales, Dionisio Sanz i Araceli Villodres.

Són unes imatges que, sens dubte, impressionaran al visitant i que demostren la capacitat de recuperació del Riu i els nous valors ecològics dels que podem gaudir. Totes les fotos d’aquesta exposició han estat capturades sense afectar al desenvolupament i al comportament de les espècies fotografiades. Alhora la mostra servirà també com a projecte educatiu per als centres d’ensenyament de la ciutat en els propers cursos.