La 1a. verema de la Vinya d’en Sabater se celebra amb un cicle d’activitats dedicades al vi i la cultura

Del 27 d’octubre a l’1 de desembre hi haurà actes diversos, com tasts i maridatges de vins, una nit de tapes i sessions de música i poesia.

Santa Coloma de Gramenet, a 26 d’octubre de 2017. Per celebrar la primera verema de la Vinya d’en Sabater, un fet històric a la ciutat de Santa Coloma de Gramenet, l’Ajuntament ha organitzat un cicle d’activitats que tindran el raïm i la cultura com a protagonistes, des de demà 27 d’octubre a l’1 de desembre. Durant un mes hi haurà tasts i maridatges de vins, sessions de música i vi, nit de tapes, entre altres activitats, amb la col·laboració de restauradors i sommeliers locals, el Mercat Sagarra i diferents bodegues de Catalunya.
 
La primera cita del cicle té lloc demà divendres 27 d’octubre a les 20h, al parc d’Europa, i consisteix en un maridatge de vins i productes procedents de Galícia (Godello, Treixadura, Albariño i Mencía), organitzat per l’entitat local Airiños da Nosa Galicia, i que serà a càrrec del sommelier colomenc Paco Cordero.
 
Música, vi i formatges
 
La música i el vi seran protagonistes el proper dia 3 de novembre (19h, Sala Actes AURA Seguros, plaça de la Vila, núm. 25), amb el  tast que es farà de tres varietats de vins a càrrec del sommellier colomenc Alberto Fernández. La música la posarà el teclista “Tito Carlos” .
 
El divendres 10 de novembre (19h, Centre d’Art Contemporani Can Sisteré) serà el torn dels formatges i el vi amb l’expert Kike Ojanguren, que maridarà una excel•lent selecció de vins, caves i formatges.

Una estona amb sommeliers colomenques
 
Les dones dedicades a la sommelieria prendran el protagonisme el dijous 16 de novembre, a les 19h al Bar del Teatre Sagarra, on s’hi oferirà un tast de vins a càrrec de Mar Gómez,  Magda Pascual i Diana Juárez. Aquestes sommeliers de la ciutat faran un recorregut amb toc femení a través del món del vi.
 
El programa d’actes culminarà amb una nit de tapes i vins al Mercat Sagarra, el 18 de novembre. Es tracta d’una activitat organitzada pels paradistes d’aquest mercat municipal que oferiran una varietat de tapes i vins a preus reduïts.
 
Actes organitzats per entitats colomenques
 
El 24 de novembre, a les 19h, la Casa de Aragón (carrer de Sant Josep, 30) oferirà un tast de vins procedents de la DO Somontano amb els seus sommeliers, que estarà acompanyat per un espectacle musical de jotes a càrrec d’aquesta entitat.
 
La Casa Regional Extremeña (Centre Cívic del Fondo, carrer de Wagner, 19) també té previst l’1 de desembre, a les 19h, una sessió de vins i poesia. En aquest sentit, oferirà un tast d’una selecció de vins extremenys procedents de Bodegas Habla, a càrrec d’un especialista d’aquesta bodega.
 
La Santa Coloma Gastronòmica
 
En conjunt, els actes previstos per celebrar la primera verema de la Vinya d’en Sabater formen part de la marca de ciutat ‘Santa Coloma Gastronòmica’, l’objectiu de la qual és posar en valor el talent i el valor afegit de la gastronomia i la restauració local. Sota aquesta marca, durant l’any l’Ajuntament organitza diferents activitats perquè tothom pugui degustar i conèixer el més destacat de la gastronomia de la ciutat. Exemples són el més gastronòmic “Santa Coloma deGusta”, la guia “Santa Coloma sabors” o la mostra al barri del Fondo “Els sabors del món”, entre altres propostes al llarg de l’any.
 
Podeu seguir tot el programa d’actes previstos en aquest web: www.gramenet.cat/ciutat/santa-coloma-gastronomica/
 
 
 
**Un adjuntem el pdf del programa d’actes de la Verema de la Vinya d’en Sabater
 
 
Per a més informació i/o entrevistes:
 
Servei de Comunicació
Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet
Dori Morillo / Ana Belén Pérez Blanco
93 462 40 13 / 618 045 488
premsa.comunicacio@gramenet.cat