La 1a Cursa de Papá Noel de Catalunya se celebrarà el dia 22 a Santa Coloma

Es preveu una participació d’unes 4.000 persones, el que la convertirà en la segona cursa més gran del món d’aquestes característiques. Tindrà lloc pels carrers del centre de la ciutat, i serà la cita esportiva més divertida i familiar de l’any.

L'alcaldessa, Núria Parlon, ha participat en l'acte de presentació de la cursa, acompanyada per d'altres membres de l'equip de govern municipal

Aquest dimecres 11 al Centre d’Art Can Sisteré s’ha presentat la primera edició de la Cursa de Papá Noel de Santa Coloma, que tindrà lloc el diumenge 22 de desembre a les 10.30 h pels carrers del centre d’aquesta ciutat. Es tracta d’una cita esportiva de caràcter popular i festiu, adreçada a tots els públics, i que es pot fer amb la família o els amics. 

Està organitzada per les empreses Motorpress Ibérica i La Sansi, i compta amb el suport de l’Ajuntament i la col·laboració de l’Agrupació del Comerç i la Indústria de Santa Coloma. S’espera la participació d’unes 4.000 persones, tant adults com nenes i nens, d’arreu de Catalunya. 

A l’acte hi han participat l’alcaldessa, Núria Parlon; el president de la Federació Catalana d’Atletisme, Joan Villuendas; la tinenta d’alcaldessa de Participació, Cultura, Solidaritat i Esports, Petra Jiménez; el regidor d’Esports, Daniel Salgado; la presidenta de l’Agrupació del Comerç i la Indústria de Santa Coloma, Laia Muñoz, i el director de la Cursa i atleta olímpic, Jose Luis Blanco.

Es preveu que sigui la cursa esportiva amb xip de major participació de la història de Santa Coloma de Gramenet. “Volem fer una aposta per l’esport en família. Cada cop costa més que les famílies trobin espais per fer esport, i aquesta cursa és una bona oportunitat. Esperem que sigui un èxit i que es consolidi dins del cicle festiu de les activitats nadalenques de la ciutat”, ha destacat l’alcaldessa. 

L’organització ha escollit Santa Coloma per “la seva ubicació, les infraestructures i la bona disposició”, ha explicat Jose Luis Blanco, que també ha dit que l’equipament de les pistes d’atletisme “és perfecte per aquesta cursa, ja que les persones participants necessiten un lloc on canviar-se i dutxar-se”.

Característiques de la prova

La prova constarà d'un recorregut de 5 km, totalment urbans, pels carrers de la ciutat, amb sortida i meta des del vial del riu Besòs, al costat de les pistes d'atletisme Antonio Amorós. 

És una activitat inclosa al programa de la Festa Major d’Hivern de Santa Coloma, i al calendari de la Federació Catalana d’Atletisme, i comptarà amb els jutges d’aquesta. Al llarg de la jornada hi haurà diverses sorpreses, adreçades a tota la ciutadania. 

Les inscripcions es poden fer mitjançant la web de la cursa: www.lacursadepapanoel.com, i inclouen la disfressa de pare Noel complerta per adults, i un vestit d’elfo per als menors de 12 anys. Per participar és imprescindible disposar del xip i córrer amb la disfressa corresponent.

Curses de finals d’any

Actualment a Espanya només se celebra una cursa de característiques similars a Madrid, que va tenir lloc el passat 8 de desembre (VII edició), i a la qual van assistir uns 4.450 pares Noel i elfos. 

A Santa Coloma es preveu una participació d’unes 4.000 persones, el que la convertiria en la segona cursa amb més participació de les que se celebren a finals d’any a Catalunya, després de la Cursa dels Nassos de Barcelona (12.000 participants), i per davant de reconegudes curses com la de Sant Silvestre de Badalona (1.800 - 2000) o de Masnou (2.000). A més, també passaria a ser la segona més gran del món de pares Noel,  ja que la de Madrid és actualment la primera. 

Col·laboració amb el comerç

Per tal de crear sinergies i promocionar el comerç local, s’ha arribat a un acord de col·laboració amb l’Agrupació del Comerç i la Indústria. Les persones participants que facin les inscripcions a diferents comerços de la ciutat, se’ls aplicarà un descompte de 2 €. Així mateix, les primeres abonades i abonats del Centre de Duet Can Zam, Duet Fondo, CER i CE Torribera  que s’inscriguin gaudiran del mateix descompte (fins a exhaurir el total de codis assignats). 

Informació pràctica

La recollida de dorsals, juntament amb la bossa de la corredora, el xip i la disfressa, es realitzarà al Magatzem del Pare Noel, Jardins de Can Sisteré (al costat de l’Ajuntament) els dies 20 (13 a 19 h) i 21 de desembre (11 a 19 h). Aquests dies els més petits podran aprofitar també per fer arribar les seves cartes al Pare Noel. 

Per arribar el dia de la cursa es recomana preferentment l’ús del transport públic: Metro Línia 1 (Santa Coloma) i Línia 9 (Can Zam). També s’habilitarà un espai d’estacionament per vehicles a prop de l’espai de meta i sortida: al vial del riu, tot just al costat de la fàbrica Cacaolat. 

Pel que fa als premis, es donaran 3 medalles personalitzades de Pare Noel a totes les categories. Hi haurà una categoria per a menors de 18 anys, i després una categoria per sexe cada 10 anys, fins als majors de 65.