"Katiuska" a l'Auditori

El divendres 18 (21.00) es representarà a Can Roig i Torres, amb entrada gratuïta, aquesta opereta del mestre basc Pablo Sorozábal.

Aquest divendres 18 de maig, a les 21.00 hores, l'Auditori Can Roig i Torres serà l'escenari de la representació de l'opereta "Katiuska" de Pablo Sorozábal. L'entrada és lliure.

Aquesta obra és una de les més importants del músic basc conjuntament amb La tabernera del Puerto, La del Manojo de Rosas i Adiós a la Bohemia. El mestre Sorozábal, molt format en la polifonia, dóna al cor un gran protagonisme i als personatges un gran melodisme i lirisme que van fer de Katiuska una de les sarsueles més representades del segle XX.

"Katiuska"

Aquesta obra ser estrenada al Teatre Victòria de Barcelona el 1931. Els llibretistes González del Castillo i Manuel M. Alonso van situar l'acció en la revolució russa i explica l'enfrontament entre les forces emergents polítics i militars i els nostàlgics del règim tsarista. En aquest ambient es desenvoluparà l'amor de Katiuska, filla dels tsars, i Pedro Stakoff, cap de la policia militar. Tot això estarà envoltat per personatges com el príncep Sergio, protector i enamorat de Katiuska, el coronel Brunovitch que fa la vida impossible a Boni, promès de la coqueta i sensual, Olga.