Joves de Santa Coloma es formen en Cultura per la Pau

Alumnes dels instituts Numància i Can Peixauet de Santa Coloma de Gramenet fan un projecte de formació en cultura per la pau a Cracòvia i Auschwitz-Birkenau.

Visita l'any passat d'una delegació d'estudiants de l'IES Numància al Memòrial de Mauthausen-Gusen (Austria).

Santa Coloma de Gramenet, 24 de maig de 2011.- Avui dimarts, l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha rebut a la sala de Plens de l’Ajuntament d’aquesta ciutat una delegació d’alumnes de l’IES Numància i de l’IES Can Peixauet, que comencen un projecte de formació en cultura per la pau a Cracòvia (Polonia) i Auschwitz-Birkenau (Alemanya), iniciativa promoguda per l’Ajuntament colomenc i els instituts.

Des d’avui i fins el 28 de maig, una delegació formada per setze joves de 16 i 17 anys dels instituts colomencs, acompanyats de tres professors, la presidenta de l’Amical de Mauthausen i tècnics de Solidaritat i Cooperació de l’ajuntament de Santa Coloma, entre d’altres, estaran a Cracòvia i Auschwitz per estar en contacte amb estudiants i docents de les ciutats amb l’objectiu de treballar iniciatives conjuntes de cultura per la pau i la possibilitat d’un intercanvi d’estudiants d’ambdues ciutats en el futur.

Prèviament al viatge, els participants reben una formació específica sobre el contingut i la raó de ser del projecte. Més endavant, s’ha previst que els participants exposin la seva experiència a d’altres joves i colomencs i colomenques.

Programa Joves i Cooperació de Santa Coloma

Organitzat per ambdós centres d’ensenyament, l’Amical de Mauthausen i l’ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, aquest projecte forma part del Programa Joves i Cooperació de la nostra ciutat. El Programa  du a terme accions per contribuir a la construcció d’una societat més justa, més solidària i més responsable, mitjançant una educació per la solidaritat i la pau en els col·lectius joves de la ciutat.

La iniciativa forma part d’una línia de treball que, iniciada en el 2008, ha permés a nois i noies de primer de batxillerat conèixer els camps de concentració nazi de Buchenwald i de Mauthausen. Un treball que consolida l’acció duta a terme en els instituts en pro de la memòria històrica, del respecte als drets humans i en contra de la xenofòbia.

Per a més informació:

Premsa i Comunicació Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

(Dori Morillo/Ana Belén Pérez)

93 462 40 12 / 618 045 488
comunicacio@gramenet.cat