Jornada formativa "Treballar a l'estranger" a la Biblioteca Singuerlín

El Consell Comarcal del Barcelonès ha organitzat el divendres 18 de maig (10.00) una sessió de treball a Santa Coloma, on el Centre Europa Jove assessora des de 2003 a la joventut de la comarca sobre aquesta matèria.

L'any 2001 el Consell Comarcal del Barcelonès va encetar una línia de treball per potenciar la mobilitat juvenil a Europa com una de les estratègies més importants per fer front a la xacra de l'atur juvenil. Una de les primeres accions en aquest sentit va ser la creació a la nostra ciutat del Centre Europa Jove que facilita assessorament, informació i formació als joves de la comarca del Barcelonès en matèria de mobilitat europea i internacional.

"Treballar a l'estranger"

Amb l'objectiu de continuar treballant en aquesta línia, el Consell Comarcal del Barcelonès organitza el proper divendres 18 de maig la III Jornada Barcelonès Jove, dedicada enguany a "Treballar a l'estranger". La Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré de Santa Coloma de Gramenet (Plaça Sagrada Família, s/n) serà l'escenari que acollirà la jornada el proper 18 de maig, a partir de les 10.00 hores del matí i fins les 14.00 hores de la tarda.

L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón, obrirà la jornada en la seva condició de vicepresidenta i consellera de Promoció Económica del Consell Comarcal del Barcelonès. L'acompanyaran, Laia Tordera, regidora de Joventut; Toni Reig. Director General de Joventut Generalitat de Catalunya; i Oriol Martín, coordinador territorial de Joventut a Barcelona.

El propòsit de la trobada, que reunirà informadors i orientadors juvenils, és oferir i compartir un seguit d'eines i recursos als professionals assistents, per tal de facilitar la seva tasca diària amb joves oferint assessorament. Per obtenir més informació de la jornada i consultar-ne el programa cliqueu aquí.

El Centre Europa Jove, un punt de referència

El Centre Europa Jove (CEJ) es crea el 2003, fruit de la col·laboració entre el Consell Comarcal del Barcelonès i l’Ajuntament de Santa Coloma. Tothom qui alguna vegada s’ha plantejat passar una temporada a l’estranger per estudiar, treballar, o fer un voluntariat, s’ha enfrontat a una llarga llista de dubtes, incerteses i tràmits feixucs des de molt abans d’agafar l’avió. El Centre Europa Jove no els elimina però sí que ajuda a fer-los front amb eines tant necessàries com una informació actualitzada i veraç i formació específica.

Ubicat al CRJ Mas Fonollar, dóna servei als joves de les ciutats de Badalona, Sant Adrià i Sta. Coloma, però per la seva singularitat rep consultes de moltes altres ciutats i pobles d’arreu de l’Àrea Metropolitana i de tota Catalunya. Durant els vuit anys que porta en funcionament ha assessorat de forma personalitzada a centenars de joves interessats en fer-hi una estada a algun país europeu a través de la xarxa EURES, dedicada a la mobilitat per motius de treball, així com a diverses associacions i col·lectius que han portat a terme projectes de partenariat.       

En els darrers anys, el CEJ ha augmentat notablement la seva activitat, gràcies a la difusió que en fa el seu butlletí electrònic, on trobareu ofertes de treball a l’estranger, convocatòries de beques i informació puntual de tot allò necessari abans de fer les maletes. Una tasca compartida amb els dinamitzadors dels Centres de Recursos Juvenils de la ciutat, que ha permès la organització de diversos cursos d’idiomes i sessions informatives sobre temes com ara el model de currículum europeu (Europass), imprescindible per a tots aquells joves que pensen obrir el seu radi d’acció en la recerca de feina.

En definitiva, fins ara, el CEJ ha estat un servei destacat en la cartera de recursos a l’abast dels joves de la comarca, però que degut a les circumstàncies econòmiques actuals, ha esdevingut poc menys que imprescindible.