Jornada commemorativa de la Guerra del Francès

Trabucaires de Santa Coloma recrearà una batalla de 1808 als carrers de Santa Coloma aquest dissabte 26.

Els carrers de Santa Coloma de Gramenet tornaran a viure aquest dissabte 26 (18:30h) una reproducció de la batalla que el 1808 va tenir lloc a la ciutat i que va significar l'expulsió de les tropes napoleòniques gràcies a una operació militar dirigida per Milans del Bosch.

Els protagonistes d'aquesta reproducció, que aquest any s'organitza per vuitena vegada, són la Colla de Trabucaires de Santa Coloma. Segons està previst, la concentració tindrà lloc a l'església de Sant Josep Oriol i després recorrerà el carrer Major, la plaça Manent i el carrer Sant Carles per arribar a la Plaça de la Vila.

Participen la Coordinadora de Trabucaires de Catalunya, els Miquelets de Badalona, el Trabucaires de Gràcia i els Carrasquets de Torrelles de Llobregat. Quant a la part escènica, cal destacar el Grup de Teatre Blanco Amistad i l’Aula de Teatre Carro de Baco. Durant el cap de setmana hi haurà un mercat de sabors catalans a la plaça de la Vila.

La Guerra del Francés

Va ser en el context de la Guerra del Francès, quan un grup de soldats francesos van assaltar Santa Coloma i van assassinar 14 persones. Però el contraatac no es va fer esperar i el 22 de setembre del 1808, Milans del Bosch, amb només 600 homes, va derrotar a Santa Coloma més de 2.200 francesos.