Jornada commemorativa de la Guerra del Francès

Trabucaires de Santa Coloma recrearà una batalla de 1808 als carrers de Santa Coloma aquest dissabte 17.

Els carrers de Santa Coloma de Gramenet tornaran a viure aquest proper dissabte 17 de setembre (18:30h) una reproducció de la batalla que el 1808 va tenir lloc a la ciutat i que va significar l'expulsió de les tropes napoleòniques gràcies a una operació militar dirigida per Milans del Bosch.

Els protagonistes d'aquesta reproducció, que aquest any s'organitza per novena vegada, són la Colla de Trabucaires de Santa Coloma. Segons s'ha previst, la concentració tindrà lloc a l'església de Sant Josep Oriol (plaça Olimpo) i després recorrerà el carrer Major, la plaça Manent i el carrer Sant Carles per arribar a la Plaça de la Vila, on s'escenificarà la batalla final.

El mercat de sabors catalans previst pel cap de setmana a la Plaça de la Vila s'ha anu·lat.

*L'organització adverteix a les persones amb problemes d'oïda o amb sensibilitat auditiva, en especial la gent grant i els infants, que adoptin mesures de precaució en els acte en els quals participin els trabucaires.

La Guerra del Francés

Va ser en el context de la Guerra del Francès, quan un grup de soldats francesos van assaltar Santa Coloma i van assassinar 14 persones. Però el contraatac no es va fer esperar i el 22 de setembre del 1808, Milans del Bosch, amb només 600 homes, va derrotar a Santa Coloma més de 2.200 francesos.