IV Premis per a la convicència per a alumnes d'ESO

El Teatre Sagarra de Santa Coloma de Gramenet acull dimecres la IV edició dels Premis per a la Convivència per a alumnes d’ESO.

Santa Coloma de Gramenet, 25 de maig de 2015.- Aquest dimecres, 27 de maig, d’11 a 13 h, al Teatre Josep Maria de Sagarra, tindrà lloc l’acte de lliurament de la IV Edició dels Premis de Convivència per a alumnes d’ESO de la ciutat. El Premi de Convivència es desenvolupa en el marc del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (ICI) de l’Obra Social ”la Caixa”, i que a la ciutat és cogestionat per  l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i La Fundació Integramenet. Aquesta iniciativa és hereva d’un projecte anterior que, sota el nom de “Joves en Xarxa”, va impulsar les edicions dels premis entre 2011 i 2014.   

En l’edició d’enguany han participat 350 joves entre primer i quart curs d’ESO de 9 instituts de la ciutat, que han presentat un total de 14 treballs sobre la convivència i les relacions entre els joves i amb els adults, sobre qüestions com ara el gènere, la identitat juvenil, la discriminació, l’homofòbia o la interculturalitat. Fins a 63 activitats de suport facilitades pel Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (ICI) han acompanyat els grups aprofundint sobre els temes triats per professors i alumnes. Els resultats de mesos d’intens treball són diversos: curtmetratges, vídeo-clips de música rap, còmics, jocs de cartes… fins i tot un número musical amb pilotes de bàsquet.

La finalitat és la de treballar l'educació per a la convivència i la ciutadania introduint valors inclusius. Aquesta tasca té alhora una voluntat preventiva i de millora de la identitat personal i de pertinença dels i les joves a la ciutat. El premi és el reconeixement final, institucional, públic, visible, no només del procés dut a terme pels i les estudiants, sinó també de la tasca del conjunt de professionals que treballen les complexes dinàmiques convivencials que es produeixen als centres.

Amb l’aportació de tothom, la iniciativa ha aconseguit fer un procés de reflexió-acció amb els joves de la ciutat sobre les situacions de conflicte i convivència en els centres educatius. La voluntat és que els joves adquireixin i siguin promotors de la cultura de la pau i de la resolució pacífica de conflictes.  

Aquesta proposta és una mostra més dels avenços del procés comunitari posat en marxa en aquest territori des del juliol del 2014, en el marc del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural que impulsa l’Obra Social ”la Caixa” en l’àmbit estatal i del treball realitzat per l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, i de l’esforç i la implicació de la Fundació Integramenet en el territori.

Més informació:

Sobre el premi: jovesenxarxa.com

Sobre el projecte ICI a Santa coloma: serramena.com/projecte-intervencio-comunitaria-intercultural/

Departament de Comunicació de l’Obra Social ”la Caixa”:

Andrea Pelayo: 934 044 087 / 618 126 685 / apelayo@fundaciolacaixa.org

www.lacaixa.es/obrasocial

 

Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet:

Dori Morillo i Ana Belén Pérez: 93 462 40 13 / 618 045 488

Premsa.comunicacio@gramenet.cat

comunicacio@gramenet.cat