Intensa campanya informativa municipal en el Dia del Sida

L'1 de desembre se celebrarà el Dia Mundial de la Sida. Des del 1994, el Servei de Salut Pública de l'Ajuntament ha estat dissenyant la campanya de prevenció de la infecció per VIH i sida i té present que l'àmbit local és un espai óptim per cercar complicitats i per generar dinàmiques participatives i corresponsables.

El lema d'enguany és "En el Dia de la Sida, tu què hi dius?", i amb aquest missatge, que cerca la reflexió personal, s'han programat diverses activitats adreçades a tota la comunitat i, de manera més específica, als joves. En el primer grup d'activitats trobem el disseny i la difusió del cartell, el punt de llibre i el rodal amb l'esmentat lema de la campanya. També cal citar l'actuació de quatre mims que faran servir les seves dots artístiques per garantir el missatge de prevenció.

Punts d'informació
El dia 1 hi haurà diversos punts d'informació als centres cívics i, a la tarda (18.30), tindrà lloc al Museu una taula rodona en què participaran Rosa Baena, tècnica d'intermediació i orientació laboral de Grameimpuls; Xavier Sánchez, coordinador tècnic de l'Associació de Suport a Persones amb  Problemes de Drogues (ASAUPAM); Anna Marchal, infermera de salut i escola de la Subdirecció d'Atenció Primària de Santa Coloma, i Vicenç Ferrer, coordinador d'educació per a la salut a l'IES La Bastida.

Altres activitats previstes són el repartiment de fulletons preventius en sis llenguatges (mandarí, anglès, francès, àrab, català  i castellà) o el torneig de futbol sala mixt al pavelló del Raval, precedit per la lectura d'un manifest (10.00). Es farà també una feina de sensibilització als bars musicals i autoescoles i s'instal·larà, com cada any, la carpa de prevenció a la plaça del Rellotge.

Pel que fa als joves de secundària, fins al 7 de desembre, es fa teatre interactiu, amb quatre representacions de l'obra "Que sí, vida!", de la  companyia Teatracció. També s'està donant suport didàctic al professorat i assessorament tècnic i de materials.