Optimització del consum elèctric de les escales mecàniques

Instal·lació de nous radars als elements mecànics de la ciutat

S'inicien els treballs d'instal·lació de radars a 9 escales mecàniques de Juli Garreta, Pep Ventura, Font de l'Alzina i Àngel Prats. Es poden produir aturades puntuals en les escales per aquestes feines.

Imatge d'arxiu

Aquest dimecres 5 està previst iniciar les feines de instal·lació de radars a 9 escales mecàniques de la ciutat. S’iniciaran les feines a les escales entre Juli Garreta i Carretera Font de l’Alzina. A continuació es treballarà a les escales d’Àngel Prats (entre C/Sants i Montseny).

Aquestes feines està previst que durin al voltant d’una setmana i farà que alguna d’aquestes escales s’hagin d’aturar durant unes hores.

El sistema radar serveix per optimitzar els consums energètics dels elements mecànics, aturant-los als horaris en que hi ha poc trànsit de persones però mantenint-los disponibles, per tal que es posin en marxa quan una persona s’apropa a la plataforma d’embarcament.

Per aquests 9 radars la inversió ha estat de 37.243,80 € (IVA inclòs) que es paguen del contracte de manteniment d’accessos mecànics.

Sense comptar aquestes noves instala·lacions, ja hi ha 15 unitats mecàniques a la ciutat -entre escales i rampes- que actualment compten amb aquest sistema. En total, a Santa Coloma, tenim 35 escales mecàniques i 9 rampes (44 unitats). Per tant, quan s’instal·lin aquestes 9 radars, tindrem el 54,6% del parc de escales i rampes amb el sistema de radar incorporat.