Inscripcions obertes a les activitats d'estiu que retornen a la normaliat prepandèmia

S'ofereixen casals, colònies, campus esportius i culturals adreçats a la infància i l'adolescència. S'ha incrementat la inversió en ajuts, que passa de 115.000 euros al 2021 a 200.000 euros al 2022.

El 5 de maig s'obriran les inscripcions per poder gaudir de les diferents activitats que l'Ajuntament ha organitzat per a aquest estiu en diferents espais de la ciutat. Casals, colònies, campus esportius i culturals són algunes de les propostes que s'han preparat i que formen part del projecte educatiu municipal de lleure per a infants i joves.

Les activitats d'estiu tornaran enguany amb la normalitat prepandèmia i amb una oferta de lleure molt variada que té com a objectiu aprofitar les vacances a través d'accions formatives i lúdiques.

Els casals estan adreçats a infants de 3 a 14 anys i es realitzaran de dilluns a divendres en horari de matí (9.00 a 13.00 i fins a les 15.00 amb servei de menjador) del 27 de juny al 29 de juliol. Les activitats educatives pretenen motivar especialment la creativitat a través del joc i es desenvoluparan en l'entorn habitual dels infants. Es duran a terme a les escoles Ferran de Sagarra, Fray Luis de León, Torre Balldovina, Ausiàs March i Les Palmeres. Les inscripcions es podran fer presencialment al Servei d'Educació (Rambla Sant Sebastià, 98-100) de 17.00 a 19.00 els dies 5, 12, 19 i 26 de maig.

D'altra banda, el Centre Rellotge XXI farà una proposta de casal amb la temàtica "Explorem la natura". Les activitats lúdiques, sortides a la piscina i jocs d'aigua, es barrejaran amb diferents tallers de sostenibilitat per descobrir i millorar el nostre entorn. Aquest casal es realitzarà a l'Escola Serra de Marina i la inscripció presencial es podrà fer al Centre Cívic Fondo (carrer de Wagner, 19) de dilluns a divendres de 17.00 a 20.00 hores.

Els centres oberts també hi participaran amb un programa adreçat a infants i adolescents que es troben en situació de vulnerabilitat. Un any més diferents entitats -Germina, El Far Moisès, Casal dels Infants i Rialles- organitzaran activitats d'oci en diversos equipaments municipals. Finalment a l’Escola de Restauració es durà a terme el ‘Cuina’t a l’estiu’ del 27 de juny al 22 de juliol (9.00 a 15.00 amb servei de menjador).


Colònies al juliol i setembre
De l'11 al 15 de juliol i del 30 d'agost al 2 de setembre tindran lloc les colònies d'estiu a Santa Margarida de Montbuí per a nens/es i joves de 3 a 16 anys. Les famílies interessades estan convocades a dues reunions informatives que es faran al CRJ Mas Fonollar (carrer Sant Jeroni, 1-3) els dies 26 de maig i 4 de juliol. Les inscripcions telemàtiques seran en dos períodes: del 30 de maig al 15 de juny per la primera colònia i del 5 al 27 de juliol per la segona. L’Ajuntament finança el 40% d’aquestes colònies.  

Les activitats d'estiu es completaran amb els diferents casals esportius que es faran als Complexos de Can Zam, Torribera, el Raval i Rambla Fondo i als pavellons Nou, Joan del Moral i Raval en diferents disciplines. A més, hi haurà campus de futbol sala, futbol, atletisme i bàsquet entre d'altres.

Estiu Jove
Al CRJ Rellotge XXI i el Mas Fonollar, es programarà una oferta d'activitats diàries del 27 de juny al 22 de juliol per a joves d'entre 12 i 29 anys. Serà una proposta diversa, que comptarà amb la participació activa del jovent en el disseny de moltes de les activitats. Enguany els i les joves podran participar del curs de premonitors i premonitores d'activitats de lleure, colònies al juny i al setembre, i els espais joves diaris Escèniques XXI i Estiu al Mas. També s'oferirà un casal específic per aprofundir en l'ús de la llengua catalana dedicat en exclusiva a l'alumnat de les aules d'acollida. Hi haurà tallers d'expressió corporal i musical, tallers de cuina, els racons de creació artística, sortides a la piscina a la platja o làser tag entre d'altres, jocs d'aigua, cinefòrums i gimcanes. Més informació a www.gramenet.cat/estiujove

Beques per a activitats d'estiu
Termini de presentació de sol·licituds: del 13 al 22 de juny
Edat: per a infants i adolescents d'1 a 17 anys.
Tramitació:

  • Presencial:

1- sol·licitar cita prèvia al 93.462.40.90 (a partir del 7 de juny)
2- Dia i hora assignades a l'av. Francesc Macià, núm. 41, amb la documentació socioeconòmica

Més informació al 683.291.248
Email: socioeducatives@gramenet.cat