Iniciada a Singuerlín una nova edició de 'L'Alcaldia als barris'

Ja s'ha posat en marxa una nova edició d'aquest programa municipal de proximitat ciutadana i de participació que durant tres mesos recorrerà els sis districtes de Santa Coloma.

El dilluns 20 de febrer va començar una nova edició del programa municipal de proximitat ciutadana i de participació "L'Alcaldia als barris", que durant tres mesos recorrerà els sis districtes administratius de Santa Coloma. El Centre Cívic del Singuerlín (avinguda de Catalunya, 41) ha estat el primer equipament municipal a on s'han traslladat l'alcaldessa Núria Parlon i el seu equip l'Àrea d'Alcaldia per intensificar el contacte i el treball conjunt amb la ciutadania en els barris del districte III ( Singuerlín, Les Oliveres, Can Franquesa i la Guinardera) ia la zona de Can Calvet.

Una radiografia de cada districte

L'alcaldessa, el seu equip i el regidor del districte, Antonio Carmona, han recorregut els carrers, places, equipaments i habitatges per identificar, amb el veïnat, les necessitats, mancances, projectes de millora i potencialitats que hi ha a aquests barris. L'objectiu és aconseguir una radiografia al detall de tots i cada un dels districtes, amb les aspiracions de les persones que hi viuen, perquè l'Ajuntament pugui donar resposta d'una manera més eficaç als problemes ia les oportunitats.
En paraules de l'alcaldessa, aquest programa de treball sobre el terreny suposa "l'acostament de l'Ajuntament a la ciutadania, un pas més al costat de les regidories de districte per treballar des de la corresponsabilitat i la implicació, posant en valor l'escolta activa entre tots i totes, una cosa que considero fonamental per donar resposta als reptes que planteja Santa Coloma ".

Proximitat des del territori

Aquesta és la segona edició del programa "L'Alcaldia als barris", que va començar a realitzar-se el 2011 per fer efectiu el compromís de l'alcaldessa de potenciar la relació de proximitat, participació i diàleg amb la població, entitats i associacions colomencs. Amb aquest mateix objectiu, el govern municipal ha apostat per les sis Regidories de districte que, amb un regidor o regidora adscrit a cada zona, es van posar en marxa el novembre de l'any passat per apropar els serveis municipals a la ciutadania i donar resposta de manera eficaç a les necessitats de la població. "L'Alcaldia als barris" reforça aquest projecte de descentralització territorial.

L'alcaldessa i el seu equip s'ubicaran en els mateixos equipaments on al llarg de l'any funcionen les esmentades regidories de districte. En ambdós casos, no hi ha cap despesa econòmica addicional, ja que s'aprofiten els recursos materials de cada equipament, la infraestructura tècnica i el personal.