Inici aquest dilluns a Santa Coloma campanya 'Stop Tovalloletes al vàter'

Dilluns dia 20 comença la campanya ‘Stop Tovalloletes al vàter’ al Mercat Sagarra. Es distribuiran 20.000 papereres per col·locar al costat del vàter de casa.

Santa Coloma de Gramenet, a 17 de novembre de 2017.- Aquest proper dilluns 20 de novembre, comença al Mercat Sagarra de Santa Coloma de Gramenet, la campanya ‘Stop Tovalloletes al vàter’, una iniciativa d’Aigües de Barcelona amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, que vol conscienciar a la ciutadania dels problemes que causa l’abocament de les tovalloletes i productes d’higiene personal al vàter, però que sobretot vol obtenir resultats mesurables en termes de reducció de les avaries que provoquen les tovalloletes abocades a la xarxa de sanejament.

La campanya es durà a terme als municipis les aigües residuals dels quals van a la depuradora (EDAR) del Besòs: Santa Coloma de Gramenet, Badalona i els districtes de Sant Andreu i Sant Martí de Barcelona, i inclourà accions de sensibilització ciutadana a llocs com el Mercat Sagarra del barri del centre de Santa Coloma de Gramenet, el 20 de novembre, així com a comerços, bars i restaurants, on es repartirà informació i material de la campanya, i es distribuiran 20.000 papereres per col·locar al costat del vàter de casa.

Aquesta acció es presenta després de l’èxit de la celebrada l’any passat als 5 municipis on les aigües residuals van a l’EDAR Gavà-Viladecans: Sant Boi de Llobregat, Gavà, Sant Climent de Llobregat, Viladecans i Castelldefels. La iniciativa va permetre reduir el nombre de tovalloletes i residus abocats a la depuradora en prop d’un 2,5%: així, es va passar de 265,22 tones de residus procedents del pretractament en els primers nou mesos de 2016 a les 243,64 tones en els primers nou mesos de 2017.