Inaugurat el Jardí José Berruezo Silvente, en homenatge al darrer alcalde republicà de Santa Coloma

L'alcaldessa Núria Parlon ha presidit l’acte d’inauguració del Jardí de José Berruezo Silvente, en reconeixement a la figura del darrer alcalde republicà de Santa Coloma.

En un emotiu homenatge a la figura de José Berruezo, el que fou alcalde de Santa Coloma del 1937 al 1939 abans de l'arribada de les tropes franquistes, s'ha celebrat la inauguració del Jardí José Berruezo Silvente, una nova zona enjardinada, ubicada entre el carrer Major i el carrer de Santa Rosa (plaça d’en Baró), al barri del Riu Nord de Santa Coloma. La denominació d’aquest espai és un  reconeixement a una de les figures històriques més importants de la ciutat al segle XX.


L'alcaldessa de Santa Coloma Núria Parlon ha presidit la inauguració, acompanyada per representants de diferents entitats colomenques i familiars de José Berruezo. L'alcaldessa ha descobert una placa commemorativa i l’acte finalitzat amb l’actuació dels alumnes de l’Escola de Música Can Roig i Torres.

Les associacions colomenques Comissió Antifeixista 27 de Gener, el Centre Excursionista Puigcastellar i el Grup d’Història José Berruezo i Silvente han estat les entitats impulsores d’aquest acte de reconeixement. En el darrer Ple Municipal (23 de desembre de 2010) es va aprovar la denominació de “Jardí de José Berruezo”, a proposta de la Comissió de Patrimoni Arquitectònic, Cultural, Natural i per a la Normalització Lingüística i d’entitats de la ciutat.
S'acaba de complir tot just 72 anys que les tropes franquistes posaren fi a la 2a. República a Santa Coloma. José Berruezo va desenvolupar un paper clau en aquells moments difícils.