Inaugurat El Centre, un nou concepte de centre cívic

Ahir es va inaugurar al carrer de Lluís Companys 9 de Santa Coloma el Centre Cívic Riu, que serà conegut com El Centre, un nou i ampli equipament municipal que suposa un canvi de concepció global respecte als 16 equipaments de proximitat -centres cívics i casals municipals- de que ja disposa Santa Coloma als seus diferents barris.

El nou Centre Cívic Riu, a més de ser obert a totes les entitats del barri de Riu Sud i de la resta de barris de Santa Coloma, oferirà una àmplia programació d’activitats de producció pròpia a l’abast de tota la ciutat. Exposicions, tallers, cursos, xerrades i conferències, espectacles, projeccions, entre d’altres iniciatives amb vocació de configurar un nou equipament dinàmic i actiu.

En un espai de 660 metres quadrats, el nou equipament municipal disposa d’una sala d’actes amb capacitat per a 90 persones, despatxos per a entitats, tres sales de tallers de formació, una amplia sala de reunions, un punt NODAT de connexió gratuïta a Internet i una cafeteria, entre d’altres serveis, tots ells accessibles a persones amb discapacitats.

A més de les catorze entitats colomenques que hi tenen la seva seu social, fins a 22 associacions desenvolupen les seves activitats al Centre. El Centre té la voluntat d'estar obert a la resta d'entitats de la ciutat, els veritables protagonistes son els ciutadans i ciutadanes que vulguin posar en marxa iniciatives d'interès per a la població.

La ciutat de Santa Coloma de Gramenet compta amb una xarxa de 16 centres cívics i casals municipals, amb un nivell d'utilització que supera els 600.000 usos l'any.