Inaugurat al barri del Raval un nou carrer dedicat al periodista Josep Maria Huertas Clavería

El diumenge 29 de març l'alcalde Bartomeu Muñoz va presidir la inauguració del nou carrer que en el nomenclàtor està dedicat al desaparegut periodista barceloní Josep Maria Huertas Clavería (1939-2007).

###NEWS_VIDEO_1###

L'acte va comptar amb la presència de la seva vidua, Araceli Aiguaviva, i fill, Guillem, així com del degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Josep Carles Rius.
El nou carrer de Josep María Huertas Clavería està situat al barri del Raval, al perímetre del parc dels Pins. Discorre des de l'encreuament dels carrers de la Ginesta i Monturiol fins el carrer de Circumval·lació. A causa del fort pendent del terreny, el passat febrer l’Ajuntament va instal·lar en paral·lel tres rampes mecàniques que avui salven de manera còmoda el desplaçament dels veïns de la zona.

El nom del carrer, homenatge al periodista Josep María Huertas Clavería

Huertas Clavería

La denominació de Josep María Huertas Clavería és un homenatge al desaparegut periodista, de gran influència en el col·lectiu de periodistes colomencs que van començar a exercir la seva professió en la difícil etapa informativa de la transició a la democràcia. El periodista va patir la repressió franquista per un reportatge que va publicar en el desaparegut diari Tele/Expres, en 1975. Durant la seva vida, va escriure més de 5.700 articles i també va escriure o va participar en l'edició de 105 llibres. Va ser professor de periodisme de la Universitat Blanquerna i era degà del Col·legi de Periodistes quan va morir, el 4 de març de 2007.