Inaugurada la nova seu de l'Escola de Restauració de Santa Coloma

L’equipament té 1.400m2 destinats a la formació professional en cuina, restaurant, bar-cafeteria i sommelieria, entre altres.

- Adjuntem imatge d’aquest matí, del recorregut per les noves instal•lacions de l’ERESC, d’esquerra a dreta: la presidenta de la Diputació, Mercè Conesa; la directora de l’Escola, Glòria Aixelà; l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon; el regidor de Promoció de la Ciutat, Pedro Cano; el gerent de Grameimpuls, Ignasi Rovira; i el president de Grameimpuls i primer tinent d’alcaldessa, Esteve Serrano, entre altres personalitats.

Santa Coloma de Gramenet, a 15 de juliol de 2017.-  Aquest matí l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, han inaugurat la nova seu de l’Escola de Restauració de Santa Coloma (ERESC), ubicada al recentment rehabilitat pavelló Canigó al Recinte Torribera. El nou equipament està destinat a la formació de professionals de la cuina i de la restauració; el centre també oferirà reciclatge per a professionals de la cuina, formació amb cursos diversos per a les persones aficionades a la gastronomia i casals d’estiu per a infants. A partir d’ara, en el nou equipament, es podran formar fins a 340 alumnes, quasi el doble que a l’edifici anterior de l’avinguda Primavera.

Durant la inauguració del nou edifici, l’alcaldessa ha destacat “la importància que suposa per a la ciutat la nova Escola de Restauració ja que permet crear condicions d’ocupació al voltant de l’eix del coneixement i la gastronomia, un sector en constant creixement”.

Un edifici singular, amb hort propi i vinya


Santa Coloma és una ciutat referent en la formació de reconeguts professionals de la restauració degut a la tasca que ha desenvolupat l’Escola de Restauració des de la seva creació, l’any 1991, a l’edifici municipal de l’avinguda de la Primavera. L’actual demanda de formació ha fet petit aquest centre, per la qual cosa l’Ajuntament va sol•licitar a la Diputació de Barcelona (propietària del Recinte Torribera) la cessió d’un dels antics pavellons per reubicar-hi una escola amb més capacitat.

La Diputació va cedir de manera gratuïta el Pavelló Canigó, que s’ha restaurat totalment per adaptar-lo com a centre de formació en restauració respectant el caràcter singular i arquitectònic de l’edifici noucentista, tal com es va fer amb el Pavelló Montserrat, que ha esdevingut el Centre d’Educació Ambiental Ecometropoli. La complicitat d’ambdues administracions, Diputació i Ajuntament, ha donat com a resultat dos centres de formació públics que són referents per la seva qualitat. Per posar en marxa l’ERESC, Ajuntament i Diputació han invertit 1,1 milions d’euros. L’Ajuntament a través de l’empresa municipal Grameimpuls gestionarà el nou equipament.

El nou edifici de l’ERESC, amb 1.400 m2 d’instal•lacions distribuïts en diferents espais i usos, triplica l’espai de l’antiga escola de l’avinguda de la Primavera. La nova ERESC disposa de restaurant, sala per a l’especialitat de sommelieria, dues sales per a classes teòriques, dues cuines —una d’elles per a les demostracions o show cooking— , una sala de cafeteria bar i un hort propi com a novetat principal. Al soterrani, de 325 m2, hi ha els magatzems i les càmeres frigorífiques. En paral•lel, l’equipament de l’avinguda Primavera continuarà en marxa com a centre complementari de l’ERESC.

Un 75% d’inserció laboral

Gestionada des de la seva obertura per l’Ajuntament a través de l’empresa municipal Grameimpuls, a l’Escola s’han format més de 1.500 persones. La mitjana actual d’inserció laboral dels alumnes que s’hi formen és del 75%. Per la seva ubicació i àmbits de formació comuns, la nova ERESC tindrà una forta vinculació amb el Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona del Recinte Torribera. En aquest sentit, està prevista la signatura d’un conveni de col•laboració amb l’objectiu de compartir espais i coneixements. En aquest Recinte hi ha la vinya d’en Sabater, també gestionada per l’Ajuntament a través de Grameimpuls. El projecte municipal de la vinya d’en Sabater, de recuperació del conreu de la vinya, també s’integrarà en l’activitat formativa de l’Escola, especialment per a l’alumnat de sommelieria.   

-    Adjuntem imatge d’aquest matí, del recorregut per les noves instal•lacions de l’ERESC, d’esquerra a dreta: la presidenta de la Diputació, Mercè Conesa; la directora de l’Escola, Glòria Aixelà; l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon; el regidor de Promoció de la Ciutat, Pedro Cano; el gerent de Grameimpuls, Ignasi Rovira; i el president de Grameimpuls i primer tinent d’alcaldessa, Esteve Serrano, entre altres personalitats.

Més informació a www.grmenet.cat i a www.grameimpuls.cat

Per a entrevistes i/o contactes:

Servei de Comunicació
Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet
Dori Morillo / Ana Belén Pérez Blanco
comunicacio@gramenet.cat