Impuls a la restauració colomenca: guia local i inici del mes gastronòmic ‘Santa Coloma DeGusta’

L’alcaldessa, Núria Parlon, ha presentat la nova guia local de restauració ‘Santa Coloma Sabors’ i les activitats que tindran lloc en aquesta ciutat durant el proper mes de maig dins del programa gastronòmic ‘Santa Coloma DeGusta’.

L’alcaldessa ha estat acompanyada pel tinent d’alcaldessa responsable de Promoció econòmica, Comerç, Ocupació i Promoció de la Ciutat, Esteve Serrano; el regidor ponent de Promoció de la Ciutat, Comerç i Turisme, Pedro L. Cano, i la presidenta de l’Agrupació del comerç i la indústria de Santa Coloma de Gramenet, Laia Muñoz.  L’acte de presentació s’ha fet en un dels locals participants dels dos projectes, el bar ‘The 1982 Birres and Burguers’, que regenta Iban Díaz, millor cambrer del 2016 al festival Bartalent.

Guia ‘Santa Coloma Sabors’
La nova guia ‘Santa Coloma Sabors d’ara i de sempre’ descriu (en català, castellà i anglès) un centenar de locals, bars, restaurants, vinoteques i bars de copes d’aquesta ciutat. Es tracta d’un grup representatiu del bon fer de la restauració de Santa Coloma de Gramenet, una ciutat on hi ha actualment més de 480 llicències de restauració.

Aquesta nova guia de la restauració colomenca serà el producte estel a l’estand de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet al pròxim B_Travel (Saló Internacional del Turisme de Catalunya, que se celebrarà el proper cap de setmana) i també es podrà trobar a tots els establiments participants de la ciutat i en més de 50 oficines d’informació turística de l’àrea de Barcelona.

L’alcaldessa ha senyalat que donar a conèixer l’àmplia i variada oferta de la restauració d’aquesta ciutat “es afavorir l’economia local i contribuir al seu prestigi cultural i gastronòmic, i és també per això que l’Ajuntament està impulsant des de diversos fronts la informació i el coneixement d’un sector que és clau en la generació de benestar i riquesa”. Núria Parlon ha afegit també que l’Ajuntament vol ‘posicionar la singularitat i qualitat gastronòmica de Santa Coloma de Gramenet dins l’àrea metropolitana i ubicar la ciutat en el mapa dels millor circuits gastronòmics”.

Segona edició de ‘Santa Coloma DeGusta’
A l’acte s’ha presentat també el programa d’activitats de la segona edició del ‘Santa Coloma DeGusta’, un programa que inclou 21 propostes gastronòmiques obertes a la ciutadania, que es faran en diferents indrets de la ciutat de l'1 al 31 de maig (show cooking, master class, tallers de gastronomia, xerrades, maridatges, entre d'altres).

Un total de 25 bars i restaurants de Santa Coloma de Gramenet s’han implicat en la nova edició d’aquesta mostra. El DeGusta és una iniciativa municipal més destinada a contribuir a la promoció de la gastronomia d’aquesta ciutat, que enguany compta amb l’esponsorització de l’empresa local Seguros Aura.