Ignacio Ramonet va oferir dijous una conferència en el marc de les Jornades per la Pau i la Cooperació

El periodista i especialista en geopolítica i estratègia internacional va parlar de la globalització al Teatre Sagarra.

En el marc de la programació de les Jornades per la Pau i la Cooperació que s’estan celebrant aquests dies a Santa Coloma, el passat dijous 20 d’octubre, l’intel·lectual, analista polític i periodista, Ignacio Ramonet, va pronunciar una conferència al Teatre Josep Maria de Sagarra entorn a la globalització.

Ignacio Ramonet ha esdevingut una de les figures internacionals principals del moviment antiglobalització. La temàtica de la seva obra gira al voltant de la influència dels mitjans de comunicació en la societat actual i la pressió ideològica que fan les noves tecnologies. Escriu sovint contra el neoliberalisme i es mostra crític amb el fenomen de la globalització. Per defensar la prevalença de la societat civil, va llençar la idea de la creació de l’organització altermundialista ATTAC i del Foro Social Mundial i la popularització del lema: UN ALTRE MÓN ÉS POSSIBLE!

La conferència de Ramonet és un dels actes centrals de Les Jornades per la Pau i la Cooperació de Santa Coloma que se celebren fins el 27 d’octubre, a diferents equipaments de la ciutat. Les Jornades són un punt de trobada per reflexionar sobre la situació d’un món cada vegada més globalitzat, en què s’han multiplicat les desigualtats socials. Estan organitzades per l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet amb la col·laboració de més d’una trentena d’entitats i associacions de dins i fora de Santa Coloma. El passat diumenge es va celebrar la Festa de la Cooperació Colomenca al parc d’Europa, amb parades, espectacles de circ solidari i tallers durant tot el dia.

Biografia i obra
Ignacio Ramonet (Redondela, Pontevedra, 1943) viu actualment a França, on es va doctorar en Semiologia i Història de la Cultura i és catedràtic de Teoria de la Comunicació a la Universitat Denis-Diderot (París VII, França). Especialista en geopolítica i estratègia internacional i consultor de la ONU, imparteix classes a la Sorbona de París. Ha estat director de Le Monde Diplomatique (actualment és director de l’edició espanyola) i de Manière de voir. És cofundador de l’organització no governamental Media Watch Global (Observatori Internacional dels Mitjans de Comunicació), de la qual és el president. És fundador de la Fundación Memoires de Luttes i de l’organització Eurosur. És president d’honor d’ATTAC i un dels principals promotors del Foro Social Mundial de Porto Alegre (Brasil). Té els títols de doctor honoris causa per la Universitat de Santiago de Compostela i per la Universidad Nacional de Córdoba (Argentina).

Ramonet Ha publicat diversos llibres: Cómo nos venden la moto (amb Noam Chomsky); Il Pensiero Unico (amb Fabio Giovannini i Giovanna Ricoveri); Internet, el mundo que viene; La tirania de la comunicació; Geopolítica i comunicació de final de mil·lenni: Propagandas silenciosas o Guerras del Siglo XXI; Marcos, la dignidad rebelde: La posttelevisió, multimedia, internet i globalització econòmica; Abecedario subjetivo de la globalización (amb Ramon Chao i Wozniak); Iraq, història d’un desastre; ¿Qué es la globalización?, amb Jean Ziegler, Joseph Stiglitz, Ha-Joon Chang, René Passet i Serge Halimi); Fidel Castro, biografia a dos voces (2006 i 2010,) i La catástrofe perfecta (2010).