I Jornada de Gastronomia Nutricional al Campus de l'Alimentació i nou Postgrau

El dijous 17 (10h) es farà la "I Jornada sobre Gastronomia Nutricional en patologies" a la Sala de Les Voltes de l’edifici de La Masia.

El proper dijous 17 de desembre, de 10 a 14:00 hores, se celebrarà al Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona (UB), ubicat al Recinte Torribera, la “I Jornada sobre Gastronomia Nutricional en patologies”, adreçada a dietistes, nutricionistes, professionals i estudiants de l’àmbit de la salut. L'objectiu d'aquesta jornada és aplicar la gastronomia nutricional a qualsevol àmbit de la nutrició; per això, s'ha plantejat d'una manera eminentment pràctica. Durant el matí professionals de la medicina i la nutrició tractaran temes com la nutrició en pacients amb diabetes, la dieta mediterrània com a paradigma de dieta saludable, la importància dels nutrients sobre la funció cerebral, i nutrició i càncer, entre d’altres aspectes.

La jornada es realitzarà a la Sala de Les Voltes de l’edifici de La Masia del Campus de l’Alimentació i comptarà amb una part teòrica impartida pels professors Magdalena Rafecas, directora del Departament de Nutrició i Bromatologia de la Facultat de Farmàcia de la UB; el Dr. Ramon Estruch, professor de la facultat de Medicina de la UB; i els nutricionistes Lorena Arriba de l’Institut Català d’Oncologia, i Geles Duch, sòcia fundadora del grup Gan i responsable de l’àrea de Nutrició. Cada intervenció teòrica es complementarà amb un taller pràctic de cuina en directe, tot supervisat pel professor Xavier Torrado, responsable del laboratori culinari de l’Edifici La Masia. La benvolguda de la jornada serà a càrrec del director del Campus de l’alimentació-UB, el Dr. Màrius Rubiralta. Per assistir-hi cal inscriure’s a través del web www.postgradoub.gan-bcn.com.

També en aquesta Jornada es donarà a conèixer el nou Postgrau en Gastronomia Nutricional, adscrit a la Facultat de Farmàcia i dirigit per Màrius Rubiralta, Director del Campus de la Alimentació de la UB a Santa Coloma de Gramenet. Oferirà el Campus universitari, dirigit a graduats, diplomats i llicenciats en Medicina, Farmàcia, Nutrició Humana i Dietètica i Infermeria. La motivació principal d’aquest nou postgrau és que no existeixen d’altres cursos amb aquestes característiques. El postgrau compta amb practiques d’empresa i es divideix en mòduls centrats en els aliments aplicats a aquesta disciplina, la relació en l’àmbit hospitalari en general i en concret en relació amb la pediatria clínica i la geriatria. Un altre mòdul se centra més en les malalties com ara les cardiovasculars o les al·lèrgies i intoleràncies. Més informació a www.gramenet.cat/ciutatuniversitaria