Homenatge a l’activista Jane Jacobs

El primer cap de setmana de maig s’organitza en diverses ciutats del món un homenatge a l’activista i periodista experta en temes urbans, Jane Jacobs. Per primer cop a Santa Coloma, l’Ajuntament, en col·laboració amb el col·lectiu Punt 6, li farà un tribut amb un seguit d’actes.

Així, el dijous 5 de maig (19.30) tindrà lloc al Centre Cívic Riu la xerrada «La ciutat des de l’experiència: Jane Jacobs i el seu llibre Mort i vida de les grans ciutats», a càrrec de Zaida Muxí, arquitecta y directora d’Urbanisme de l’Ajuntament. Dissabte, dia 7, es farà un recorregut per la ciutat.

Aquestes caminades, anomenades «Jane Walks», constitueixen una eina per conèixer els barris, establir vincles amb l’entorn i altres persones i reivindicar experiències de la vida quotidiana des d’una perspectiva crítica i plural. L’itinerari començarà al barri del Baró de Viver, tot travessant el riu fins a la placa que senyalitza el bombardeig de la cantonada del passeig d’en Llorenç Serra amb el de la Salzereda. Seguirà pel Mas Fonollar i els antics safaretjos (plaça de Montserrat Roig), l’avinguda de la Pallaresa i el jardí d’Ernest Lluch, antic cementiri i zona bombardejada durant la Guerra Civil.