Formació, trobades, tallers i activitats lúdiques, a l’estiu jove colomenc

L’Ajuntament subvenciona el 50% de la despesa de la formació de lleure educatiu. La gran novetat d’enguany és el Teen Lab, un taller per treure tot el suc a la impressió 3D.

El curs escolar apura les darreres dates. Encara queda l’última i definitiva empenta, però, un cop superats els exàmens, és també el moment de planificar l’estiu i aprofitar les oportunitats de lleure que la ciutat té reservades per al jovent. Durant el mes de juliol, l’Ajuntament ofereix un gran nombre d’activitats d’estiu per joves i adolescents (especialment la franja de 12 a 18 anys), les quals tenen obert el termini d’inscripció. Els Mas Fonollar i el Rellotge XXI són els centres que aglutinen la majoria del actes.

La programació juvenil s’ha dividit en blocs. En primer lloc estan les activitats de lleure i oci, entre les quals destaca l’anomenat Teen Lab. Els nois i les noies que participin en aquest taller aprendran a fabricar tot allò que imaginin mitjançant la impressió 3D (tall i gravat làser, tall en vinil, fressat i altres tecnologies). El Teen Lab tindrà vuit sessions de dues hores cadascuna. A més d’aprendre aquest programari, el grup del Teen Lab treballarà en projectes compartits i s’endinsarà en la cultura maker —tothom és capaç de desenvolupar qualsevol tasca en comptes de cercar un especialista— i el moviment de software i hardware lliures.

En aquest bloc s’inclouen també trobades i tallers molt diversos. Hi ha des d’un casal d’estiu juvenil amb tots els ets i uts (jocs, sortides, piscina, cuina saludable, etc.), fins a cursos d’anglès, parkour, skate, ioga, etc. Amb el lema «Fes-te la Festa», s’habilitarà un espai al Mas Fonollar per dissenyar com ha de ser la part juvenil de la propera Festa Major d’Estiu.

Un altre bloc fa referència a la formació en el lleure infantil i juvenil. En aquest apartat s’inclouen tres nivells d’especialització: premonitoratge, monitoratge i direcció. L’objectiu és que els nois i les noies que hi estiguin interessats rebin la formació necessària per assumir l’organització d’activitats educatives i d’oci. L’Ajuntament fa una inversió del 50% per cada jove del cost d’aquests cursos per tal de promocionar el lleure com a forma de participació activa i per enfortir el teixit infantil i juvenil.

A més, hi haurà trobades i activitats obertes. Una de les més significatives és el Dia de l’Orgull LGTBI, que tindrà lloc el 28 de juny  amb un caràcter lúdic i clarament reivindicatiu. La tarda de circ, la tarda verda i les olimpíades aquàtiques són algunes altres propostes que se celebraran al parc dels Pins (el Raval). Pel que fa als terminis d’inscripció, hi ha més informació als centres juvenils Mas Fonollar (c. Sant Jeroni, 1-3) i Rellotge XXI (c. del Rellotge, 21) i a joventut@gramenet.cat.

Inscripcions als casals d’estiu

D’altra banda, el dia 6 va finalitzar el termini de matriculació als casals infantils d’estiu. Les famílies que no hagin pogut fer-ho i n’estiguin interessades poden optar a les places vacants de les escoles Banús i Salvatella. El full d’inscripció el podeu trobar aquí. Un cop emplenat, s’ha d’enviar a servei_infancia@gramenet.cat.