Fira Internacional de Teatre Integratiu, aquest cap de setmana al Teatre Sagarra

El 29 d'octubre s'obre el teló de la VII Fira Internacional de Teatre Integratiu (FITI), l'únic festival a l'Estat espanyol amb companyies formades per actors i actrius amb discapacitats.

 

 

La Fira Internacional de Teatre Integratiu (FITI), un esdeveniment cultural organitzat per l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i la companyia Alquimistes Teatre, arriba aquest cap de setmana a la setena edició amb l’objectiu d’integrar a col·lectius i persones amb discapacitat en l’organització de projectes de ciutat. Actualment la FITI és l’únic festival de teatre que es fa a l’Estat espanyol amb companyies integrades per actors i actrius amb discapacitat.

L’acte de presentació de la FITI 2011 ha estat presidit per la regidora de Cultura, Solidaritat i Cooperació, Petra Jiménez, i per una de les directores de la companyia Alquimistes Teatre, Francia Gajardo.

La regidora de cultura ha destacat “l’important paper que desenvolupen projectes com la FITI i el teatre en favor de l’autonomia i la plena integració de les persones amb discapaciat, en el món de la cultura, i que contribueixen entre tots i totes a fer una societat més justa i participativa”.

 La FITI, que se celebra cada dos anys, presenta enguany enguany importants novetats. Per una banda, torna al Teatre Josep Maria de Sagarra, on quatre companyies de Catalunya presentaran, el 29 i 30 d’octubre, les noves produccions teatrals. D’altra banda, la dansa és la manifestació artística central d’aquesta edició, que rep la col·laboració i el suport de CatalunyaCaixa Obra Social, Rotary Club, la Diputació de Barcelona i l’Institut Ramon Llull.

La FITI està oberta al públic amb l’objectiu que les persones amants del teatre puguin conèixer nous llenguatges escènics i estètics, i al mateix temps fomentar la comunicació, la convivència i la cooperació entre persones. El preu de les funcions és de 5 euros.

Les companyies de teatre de la FITI 2011

El dissabte 29 d’octubre (19.00) se celebra l’acte d’inauguració de la FITI en el Teatre Sagarra i a continuació (20.00) la companyia Alquimistes Teatre oferirà “Ni bella ni bèstia”, una adaptació del conte tradicional “La Bella i la Bèstia” en format de comèdia musical.

El diumenge 30 es presenta l’obra “Jo Sóc” de la companyia Trampolí Teatre de la Bisbal de l’Empordà (12:00) i a la tarda la companyia del Club Social Gramenet de la Fundació privada Funamment oferirà “Incontinència vecinal” (17.00, a la Sala Miquelet del Sagarra) i després serà el torn de l’obra “Liant la troca: P.I.B” (20:00) del grup de dansa integrada Liem la Troca.

La FITI està consolidada com un espai on les persones amb discapacitat estan vinculades a un projecte cultural de ciutat, no només com a consumidores sinó molt especialment com a protagonistes, com a veritables agents actius a la societat.