Fira de Teatre Integratiu a Santa Coloma de Gramenet

El Teatre Sagarra de Santa Coloma de Gramenet acull aquest cap de setmana la VII Fira Internacional de Teatre Integratiu (FITI).

Presentació de la FITI 2011, amb la regidora de Cultura, Petri Jiménez, i una de les directores de la companyia Alquimistes Teatre, Francia Gajardo.

Santa Coloma de Gramenet, a 26 d’octubre de 2011. La Fira Internacional de Teatre Integratiu (FITI), un esdeveniment cultural organitzat per l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i la companyia Alquimistes Teatre, arriba aquest cap de setmana a la setena edició amb l’objectiu d’integrar a col·lectius i persones amb discapacitat en l’organització de projectes de ciutat. Actualment la FITI és l’únic festival de teatre que es fa a l’Estat espanyol amb companyies integrades per actors i actrius amb discapacitat.

L’acte de presentació de la FITI 2011 als mitjans de comunicació ha estat presidit per la regidora de Cultura, Solidaritat i Cooperació, Petra Jiménez, i per una de les directores de la companyia Alquimistes Teatre, Francia Gajardo.

La regidora de cultura ha destacat “l’important paper que desenvolupen projectes com la FITI i el teatre en favor de l’autonomia i la plena integració de les persones amb discapaciat, en el món de la cultura, i que contribueixen entre tots i totes a fer una societat més justa i participativa”.

La FITI, que se celebra cada dos anys, presenta enguany enguany importants novetats. Per una banda, torna al Teatre Josep Maria de Sagarra, on quatre companyies de Catalunya presentaran, el 29 i 30 d’octubre, les noves produccions teatrals. D’altra banda, la dansa és la manifestació artística central d’aquesta edició, que rep la col·laboració i el suport de CatalunyaCaixa Obra Social, Rotary Club, la Diputació de Barcelona i l’Institut Ramon Llull.

La FITI està oberta al públic amb l’objectiu que les persones amants del teatre puguin conèixer nous llenguatges escènics i estètics, i al mateix temps fomentar la comunicació, la convivència i la cooperació entre persones. El preu de les funcions és de 5 euros.

Les companyies de teatre de la FITI 2011

El dissabte 29 d’octubre (19.00) se celebra l’acte d’inauguració de la FITI en el Teatre Sagarra i a continuació (20.00) la companyia Alquimistes Teatre oferirà “Ni bella ni bèstia”, una adaptació del conte tradicional “La Bella i la Bèstia” en format de comèdia musical. El diumenge 30 es presenta l’obra “Jo Sóc” de la companyia Trampolí Teatre de la Bisbal de l’Empordà (12:00) i a la tarda la companyia del Club Social Gramenet de la Fundació privada Funamment oferirà “Incontinència vecinal” (17.00, a la Sala Miquelet del Sagarra) i després serà el torn de l’obra “Liant la troca: P.I.B” (20:00) del grup de dansa integrada Liem la Troca.

La FITI està consolidada com un espai on les persones amb discapacitat estan vinculades a un projecte cultural de ciutat, no només com a consumidores sinó molt especialment com a protagonistes, com a veritables agents actius a la societat.

 

Per a més informació i/o contactes:

Servei de Comunicació

Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

(Dori Morillo/Ana Belén Pérez)

T: 93 462 40 13 / 618 045 488
comunicacio@gramenet.cat