Festival Internacional de Circ Solidari (CIRCE)

Arriba la segona edició d'aquest festival de caràcter solidari que té lloc els dies 5, 6 i 7 d’octubre a la Plaça de la Vila i al Teatre Sagarra.

El 5, 6 i 7 d’octubre de 2012 la ciutat de Santa Coloma de Gramenet es converteix en una gran pista de circ, ja que es celebra la segona edició del CIRCE, Festival Internacional de Circ Solidari de Santa Coloma de Gramenet. El festival, de caràcter solidari, inclou actuacions de circ a la Plaça de la Vila i al Teatre Sagarra on a més es farà la cloenda.

Entre els artistes i companyies que participen al CIRCE es troben noms de referencia internacional com Alba Sarraute (Catalunya), Roberto White (Argentina), Cia. Stets (Dinamarca) i Boni (Catalunya).

El CIRCE no tan sols és un festival. És un projecte de cooperació cultural on s'integren professionals del circ i la ciutadania colomenca. Compta amb el suport de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i la Diputació de Barcelona

Dos projectes vinculats als món del circ

Tots els espectacles de CIRCE, inclosos els que es duen a terme al Teatre Sagarra, són gratuïts. Aquest any, la recaptació integra que s’aconsegueixi a través de les aportacions voluntàries del públic als espectacles de la plaça de la Vila i al Teatre Sagarra, es destinarà a dos projectes vinculats al món del circ: un de sensibilització a la ciutat, l’altre de cooperació internacional.

A nivell de sensibilització, es pretén posar en marxa CIRCESCOLA, un espai d’aprenentatge i formació en les arts circenses dirigit a joves i nens de la ciutat, sobre tot, aquells que pateixen situacions de risc social i on es fomenti el desenvolupament de la persona en el temps d’oci.
S’ha seleccionat, a nivell de cooperació internacional, la col·laboració amb l’associació FEKAT CIRCUS d’Addis Abeba (Etiòpia).

Entre altres objectius, el CIRCE es planteja difondre aquestes arts i estimular les vocacions; enriquir el paisatge cultural de la ciutat; facilitar l’accés de tothom als espectacles a la via pública; afavorir el diàleg, la convivència i el respecte entre persones de diverses cultures, i sensibilitzar la població sobre situacions de desavantatge o de risc d’exclusió.

Programació del CIRCE

Pel que fa als espectacles, cal destacar la gala de presentació, amb Cabaret ambulant (Cia. Alba Sarraute) i el concert Sundaché. Ambdós espectacles se celebren divendres 5 a la plaça de la Vila a les 20.00 i 23.00 h, respectivament. Dissabte 6, a la plaça de la Vila, actuaran les companyies Maxi Show (12.30) i La Mano Jueves (18.00). A partir de les 19.30 h, el Teatre Sagarra acollirà els espectacles Criaturas particulares (Cia. Roberto White), Tres historias cortas (Ingrid Esperanza i Migui Mandasol de l’Escola de Rogelio Rivel) i el concert de Capitán Barbacoa. Finalment, diumenge 7 hi haurà les actuacions dels grups Boni (plaça de la Vila, 12.30) i Stets (Teatre Sagarra, 18.00).

Consulteu tota la programació del Festival Internacional de Circ Solidari clicant aquest enllaç.

Santa Coloma, ciutat solidària

El passat dia 3 es va fer una roda de premsa de presentació del CIRCE. En aquest acte, la regidora de Cultura, Petra Jiménez va destacar la importància d’un esdeveniment que “ha de facilitar que Santa Coloma de Gramenet sigui reconeguda com a ciutat de referència en la promoció i la difusió de les arts circenses”. El festival ha d’enfortir Santa Coloma “com a ciutat solidària en pro d’una societat més justa i cohesionada”. Per aquest motiu, digué, “si una frase resumeix la filosofia de CIRCE és aquesta: Pensa en global, actua en local".