Festa Major: quatre dies plens d’actes culturals i de trobada amb seguiment a les xarxes socials

Destaquen les propostes de circ i teatre amb el Passatge Insòlit (plaça Pau Casals) i la Trobada de Gegants i Capgrossos, que aplegarà a 29 colles participants d’arreu de Catalunya. La Festa batega també a les xarxes socials!

The Pepper Pots

Los fulanos

Des 2 al 5 de setembre Santa Coloma de Gramenet es vestirà de Festa Major d’Estiu. Són quatre dies per gaudir de les més de 50 propostes d’activitats i concerts a l’aire lliure i en equipaments de la ciutat.

Podeu consultar  totes les activitats la Festa Major, a través d'aquesta web, al Programa de la Festa Major d'Estiu de Santa Coloma dia a dia. També al web podeu accedir a les pàgines de les xarxes socials (Facebook: Pasión por Santako; Twitter: @scgramenet; Youtube: Canal Gramenet) amb informació puntual i vídeos de la Festa del divendres al dilluns. Actualment, Pasión por Santako té 1.367 seguidors i @scgramenet del Twitter en té 317 seguidors.

El Passatge, circ i sorpreses a la plaça Pau Casals

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, va presentar al juliol els continguts de la Festa Major d’Estiu. L’alcaldessa va destacar que enguany hi ha més espai per a activitats familiars. A destacar la utilització de la plaça de Pau Casals per donar l’espai necessari al Passatge Insòlit i la recuperació de l’espai central del parc Europa (que l’any passat estava en obres) pels concerts del Baremoto.

Enguany l’espai familiar per excel·lència se situa al voltant de la Torre Balldovina. Als jardins del Museu els firaires ambulants del Passatge Insòlit instal·laran els seus carros i parades on trobareu tota mena de racons, espectacles que sorprendran per sisè any consecutiu a joves i grans de 0 a 99 anys.

I ben a la vora, a la Plaça de Pau Casals, cada tarda de dissabte a dilluns, de 18 a 20, diferents companyies obriran el teló per als més menuts de la casa: ‘Capses’ de la companyia Laitrum, ‘Cal Titella’ de Galiot Teatre i ‘Autoxocs’ amb Ecoxoc. I no oblideu als “Encara Farem Salat” amb el seu espectacle ‘Som de l’Oest’, als Jardins de Can Sisteré, el dissabte al matí!

29 colles de Gegants i Capgrossos de tot Catalunya

El Seguici Inaugural obrirà els actes de la festa amb la participació de totes les entitats del CTPC Joan Pairó i la Colla Vella de Diables, però els plats forts arribaran el dissabte. Primer, la trobada de Gegants i Capgrossos, que aplegarà a centenars de figures de les 29 colles participants d’arreu de Catalunya, un esdeveniment d’alçada com pocs, i després, el Correfoc, a càrrec de la Colla Vella de Diables i sis colles de Diables i Draconaires més que recrearan el seu particular infern a la terra. Per a descansar de tantes emocions fortes, a la nit Bauma i Triballcoloma faran ballar a ritme dels sons tradicionals.

Diumenge Puntaires, a la rambla Sant Sebastià, i Castellers a la Plaça faran les seves respectives trobades. Dilluns, jornada festiva al calendari, La Bisbal Jove serà l’encarregada d’obrir la rotllana al Jardí de Can Sisteré.