Aquest diumenge 5, de 10 a 14 h, al parc de Can Zam

Festa del Medi Ambient

El parc de Can Zam serà l'escenari d'una jornada familiar per commemorar amb diverses activitats el Dia Mundial del Medi Ambient.

Aquest diumenge 5 de juny, de 10 a 14 h, el parc de Can Zam acollirà una festa popular, oberta a la ciutadania, per celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient, amb una desena de tallers participatius, dues exposicions mòbils, i diversos jocs, gimcanes i espectacles per a totes les edats.

La festa, que es farà al costat del llac del parc, comptarà amb la participació de la majoria dels serveis municipals i també amb entitats locals com la Fundació Tallers –que farà un taller d’eco-catifes-, Bosc de Llum, Veu Animal, el Centre d'Estudis del Barcelonès Nord i el Centre Excurcionista Puig Castellar.

Renaturalització i Protecció de la Biodiversitat

Sota el lema “Renaturalitzar Santa Coloma, protegir la biodiversitat” la ciutadania recupera -després del parèntesi provocat per la pandèmia- aquesta diada popular i participativa.

Es tracta d’una festa coorganitzada per l’Ajuntament amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), amb la col·laboració d’altres administracions supramunicipals com la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona o el  Consorci Besòs Tordera.

Els Agents Rurals de l’administració autonòmica alliberaran una au en captivitat mentre que els tècnics de la Diputació faran una demostració d’anellament científic, dues activitats que es desplaçaran del parc a la llera del riu Besòs.

Moltes activitats en una jornada familiar a l’aire lliure

La campanya municipal de prevenció i eliminació de residus “Tu poses la màgia” que acaba de tancar una difusió informativa als carrers i places, els  vehicles elèctrics del servei de Parcs i Jardins, una exposició sobre la Serralada de Marina, una gimcana cívica o els tallers sobre energia eòlica que ha preparat el Pompeu Lab i el d’elaboració de sabons ecològics ambo li vegetal de cuina a càrrec dels serveis urbans, són alguns dels molts al·licients per acostar-nos aquest diumenge al parc de Can Zam.

El nou equipament mediambiental de Can Zam, el Jardí de les Papallones i Hotel d’Insectes, ubicat al mateix parc, enfront de l’Aula Ambiental Isabel Muñoz, també tindrà presència en aquesta diada amb un taller propi que permetrà a les persones participants fer  màscares de papallona. El taller l’impartiran els educadors ambientals de l’AMB, l’entitat metropolitana també portarà a Can Zam el seu servei gratuït de posada a punt de bicicles per a la ciutadania en el marc de l’aposta conjunta amb l’Ajuntament pel foment de la mobilitat sostenible i saludable.

Presentació de l’EcoAula Visual

Per commemorar el Dia del Medi Ambient, es farà també el diumenge la presentació del projecte d'EcoAula Visual, un primer pas del programa educatiu i de ciència ciutadana que es desenvoluparà a la nostra ciutat en el marc de la Renaturalització del Riu Besòs. L'acte tindrà lloc a les 11:00 hores al Parc Fluvial del Besòs, accedint-hi per l'Avinguda Pallaresa.

L’AMB i l’Ajuntament van iniciar el passat mes de gener les obres del projecte de renaturalització que servirà per millorar la qualitat ambiental de l’espai fluvial i permetrà un desenvolupament de la biodiversitat de flora i fauna al riu Besòs.

La renaturalització del Besòs comença a Santa Coloma amb la creació del Refugi de Biodiversitat, un corredor ecològic d’espais naturals per preservar els hàbitats existents, potenciar la biodiversitat autòctona i eliminar les espècies invasores.

Un dels objectius estratègics d’aquesta primera fase del projecte és posar en marxa recursos i espais educatius per al desenvolupament d'activitats de divulgació i ciència ciutadana, i aquí s’emmarca la creació de l’EcoAula Visual.