Exposició sobre el POUM al Museu

Fins al 29 de gener es pot visitar al Museu Torre Balldovina una mostra sobre la història del Partit Obrer d’Unificació Marxista (POUM)

L’exposició itinerant “POUM! 75 anys d’història” recorre els orígens del partit, el paper que va desenvolupar durant la Guerra Civil, la persecució a què fou sotmès, l’assassinat del seu líder Andreu Nin, la posterior diàspora i exili que va patir i la resistència contra el franquisme que va protagonitzar. Als 75 anys de la seva constitució, la Fundació Andreu Nin vol recordar la seva història i vol recuperar el seu llegat per al present i per al futur.

La mostra desplega el seu contingut mitjançant vuit unitats temàtiques, en vuit mòduls, que inclouen material fotogràfic i documental. L'exposició  també recull reproduccions de diaris vinculats al POUM (La Batalla, Adelante o Combat), expedients d’ordre públic contra membres del partit, cartells electorals de l’any 1977 i llibres referents a aspectes històrics de l’organització. Finalment s’hi poden visionar dos audiovisuals titulats “Doblement oblidats” i “Doblement oblidades”, centrats en la figura de Wilebaldo Solano i en la rellevància que van tenir les dones dins del POUM, respectivament.

L’exposició es podrà visitar al Museu fins al 29 de gener de 2012 dintre de l’horari habitual (tardes: de dimarts a dissabte, de 18 a 20.30 h; matins: dissabtes, diumenges i festius, d’11 a 14 h; tancat tots els dilluns i del 25 de desembre al 2 de gener). Per a més informació us podeu adreçar al Museu Torre Balldovina, plaça de Pau Casals, s/n; tel. 93 385 71 42.