Exposició "Dones de ciència"

Aquesta mostra de l’Institut Català de les Dones es pot veure de forma gratuïta a la Biblioteca Can Peixauet fins al dimecres 12

Nova exposició “Dones de ciència” a la Biblioteca Can Peixauet (av. Generalitat, 98) que es podrà visitar gratuïtament en l'horari habitual de l'equipament fins al proper 12 de novembre. Es tracta d'una mostra de l’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya que a Santa Coloma s'inclou a la programació de la Setmana de la Ciència.

"Dones de ciència"

Estudis recents sobre gènere i ciència revelen encara una discriminació envers les dones en les institucions d'investigació científica i tècnica, tant públiques com privades. Si això passa al segle XXI, no costa d'imaginar la situació que van viure les nostres antecessores en un àmbit com el de la ciència i la tecnologia que els era totalment hostil. Les dones a les quals retem homenatge en aquesta exposició van haver de lluitar no només per elles, sinó també per obrir el camí de la integració al món científic a altres dones, camí que encara avui resta pendent en la construcció d'una nova cultura on no podem oblidar el paper que les dones juguen en el terreny del coneixement i les noves tecnologies.

La participació de les dones al món científic i tecnològic és encara clarament insuficient, realitat que és, a més d'injusta, perillosa per a la ciència i l'assoliment dels objectius de qualitat en una societat del coneixement. És hora que les aportacions de les dones a la ciència i la tecnologia siguin reconegudes, perquè si no ho fem, les properes generacions de científiques i tècniques seran injustament tractades, fins al punt de poder perdre valuoses dones en tots aquests àmbits.