EXPERTS INTERNACIONALS REUNITS A SANTA COLOMA PER PARLAR SOBRE LIDERATGE EN CLAU DE GÈNERE

Experts internacionals han debatut a Santa Coloma de Gramenet sobre “Lideratge en clau de gènere”, en el marc de les Jornades locals per la Pau i la Cooperació 2010.

Santa Coloma de Gramenet, a 22 d’octubre de 2010.  Des del passat 14 d’octubre i fins el 30 d’aquest mes, s’estan celebrant a la ciutat la 12a edició de les Jornades locals per la Pau i la Cooperació, una proposta amb un ampli programa d’activitats impulsades per l’Ajuntament de Santa Coloma amb la implicació i la participació de les entitats de dins i fora de Santa Coloma.

Durant aquests dies Santa Coloma està comptant amb la presència de diversos experts internacionals que poden ajudar, amb les seves idees, al desenvolupament de projectes de sensibilització i de cooperació internacional. Un exemple ha estat aquest matí l’Auditori Can Roig i Torres de la ciutat, on ha tingut lloc la Taula de diàleg sobre l’Agenda de Cohesió Social del programa URBsociAL ‘L’agenda local en clau de gènere’ (de 9:30 a 13:00 h.), presidida per l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon.

Entre les ponents que han participat, destaquen la presidenta executiva del Instituto Nacional de Mujeres (INAMU) de Costa Rica, Maureen Clarke; la Directora Ejecutiva del Centro Latinoamericano para el Desarrollo Rural (RIMISP) i exministra de treball xilena, Claudia Serrano; la Secretària d’Inclusió Social del municipi del Districte Metropolità de Quito (Equador) Natàlia Arias; la psicòloga i expresidenta de la Internacional Socialista de les Dones, Mª Dolors Renau; la Vice Intendenta de la Municipalidad de Montevideo (Uruguay), Maria Sara Ribero; la coordinadora de l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Teresa Llorens, entre d’altres.

L’alcaldessa de Santa Coloma també ha realitzat una ponència on ha destacat “el paper clau  dels governs locals per promoure polítiques que permetin avançar en la igualtat de gènere”. En aquest sentit, ha afirmat la importància de “pensar les ciutats i el seu desenvolupament i creixement en claus inclusives”. Durant la seva intervenció, ha recordat que, “més enllà d’un marc legislatiu adequat, queda molt per fer, per superar situacions com el fet que a dia d’avui les dones amb una mateixa categoria professional i desenvolupant la mateixa feina continuen percebent menys salari que els homes”.

Aquesta Taula celebrada a Santa Coloma s’emmarca  també en les activitats de la primera trobada de l’URBsociAL (Sitges, del 20 a 22 d’octubre), que constitueix la creació d’una Plataforma de diàleg entre governs locals llatinoamericans i europeus compromesos amb les polítiques públiques promotores de la cohesió social, que pretén contribuir a la definició d’una agenda d’acció local que es pugui articular amb les agendes nacionals i internacionals.

En concret,  avui 22 d’octubre s 'han celebrat diàlegs descentralitzats a diferents municipis com L’Hospitalet de Llobregat, El Prat de Llobregat, Sant Cugat del Vallès i Santa Coloma de Gramenet.

 - US ADJUNTEM UNA IMATGE D'AQUEST MATÍ AMB LA INTERVENCIÓ DE L'ALCALDESSA DE SANTA COLOMA, ACOMPANYADA DE L'EX-MINISTRA DE XILE I LA PRESIDENTA D'INAMU.

 Per a petició d’entrevistes i/o imatges, podeu contactar amb:
Premsa i Comunicació Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet
93 462 40 00 / 618 045 488  (Ana Belén Pérez)
comunicacio@gramenet.cat