Estudiants colomencs participen als actes del Dia internacional en memòria de les víctimes de l'Holocaust

Alumnes dels Instituts Numància i Can Peixauet viatjaran al camp d'extermini de Mauthausen a Àustria.

Alumnes dels Instituts Numància i Can Peixauet viatjaran al camp d'extermini de Mauthausen a Àustria.

L'Alcaldessa Núria Parlon va rebre el 26 de gener a la Sala de Plens de l'ajuntament als 14 joves estudiants colomencs de l'IES Numància i de l'IES Can Peixauet que participaran enguany al viatge al memorial del camp de concentració i extermini nazi de la Segona Guerra Mundial de Mauthausen (Àustria) el pròxim mes de maig. Aquesta activitat pedagògica i d'educació en drets humans està organitzada per l'Amical de Mauthausen i compta amb al participació d'estudiants de centres educatius de secundària de diverses ciutats espanyoles en representació dels republicans espanyols que van patir presó en aquests camps de la mort.

Amb aquest motiu aquests alumnes van participar als actes del 26 i 27 de gener de commemoració i homenatge a les víctimes de l'Holocaust que s'han celebrat al Parlament de Catalunya i a la Plaça del Rei a Barcelona.

A més també van assistir a una trobada i una xerrada amb Edmon Gimeno, un català que va marxar exiliat a França després de la Guerra Civil i va sobreviure a la seva deportació als camps de concentració de Buchenwald, Dora i Bergen-Belsen (Alemanya).