“Estratègies Urbanes per a Santa Coloma de Gramenet”

Al Centre d'Art Can Sisteré s'hi pot veure fins el 31 de maig un recull dels estudis urbanístics que han fet els i les estudiants sobre la nostra ciutat i les propostes que fan per a la Santa Coloma de Gramenet del futur.

Alumnes de l’assignatura urbanística VIII (5è curs) de l’Escola d’Arquitectura del Vallès (ETSAV) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), ofereixen al Centre d’Art Can Sisteré una exposició que, sota el títol “Estratègies Urbanes per a Santa Coloma de Gramenet”, es podrà veure del 10 al 31 de maig. La mostra es va presentar dijous, 10 de maig (19.30).

Es tracta d’un recull dels estudis urbanístics que han fet els i les estudiants sobre la nostra ciutat i les propostes que fan per a la Santa Coloma de Gramenet del futur. L’alumnat va iniciar els treballs el passat setembre, quan van visitar Santa Coloma i van capturar en fotografies les seves primeres impressions de laciutat. Les postals resultants ens indiquen com veuen la ciutat i quins són els seus valors, les seves necessitats i les seves oportunitats.

Quadern d’estratègies

El col·lectiu d’estudiants ha elaborat un Atles urbanístic, que és el recull de cartografies i documents amb què han radiografiat i diagnosticat la ciutat, i diu quin és l’estat urbanístic actual de Santa Coloma de Gramenet en diferents escales (territori, ciutat i barris) i en diferents sistemes i elements (espais lliures, equipamentshabitatge, medi ambient, paisatge, normativa, etc.).

Com a conclusió, a la mostra es presentarà el Quadern d’estratègies projectuals, on han dibuixat unes primeres intencions de projecte que poden contribuir a enriquir el debat sobre la ciutat que volem.

Aula d'urbanisme

Aquesta exposició és la primera activitat d’una programació, que promou l’Ajuntament amb el títol “Aula d’urbanisme: mirades joves”, que vol facilitar la trobada entre el nostre municipi, les universitats i els centres de recerca perquè reflexionin sobre urbanisme,la cultura, l’associacionisme i altres àmbits d’interès.