Es tanca la convocatòria del Premi Ferran Adrià

L'objectiu d'aquest guardó és promoure els treballs de recerca dels estudiants de batxillerat sobre alimentació i nutrició com a temes centrals.

S'ha presentat 4a. edició del Premi Ferran Adrià als directors i professors dels centres escolars de la nostra ciutat. L'objectiu d'aquest guardó és promoure els treballs de recerca dels estudiants de batxillerat sobre alimentació i nutrició com a temes centrals.

Aquesta és la quarta edició d’aquest premi que convoca la UB, mitjançant el Servei d’Atenció a l’Estudiant, i en el qual col·labora el xef Ferran Adrià, doctor honoris causa per la UB, amb el patrocini de l’empresa Gallina Blanca Star.
Es tracta, doncs, d’aprofundir en un dels àmbits de coneixement de la Universitat de Barcelona que s’imparteixen en els graus de Nutrició Humana i Dietètica i de Ciència i Tecnologia dels Aliments, titulacions adscrites a la Facultat de Farmàcia, i que també són objecte d’estudi en diversos màsters i cursos de postgrau, així com de diversos grups de recerca, la major part agrupats al campus de l’Alimentació de la UB, ubicat al recinte de Torribera, a Santa Coloma de Gramenet.

Fomentar l’interès pels estudis sobre l’alimentació i la nutrició

El guardó va nèixer com una iniciativa pionera per fomentar i guardonar l’interès pels estudis sobre l’alimentació i la nutrició entre els estudiants de batxillerat, i alhora forma part del catàleg iniciatives impulsades pel Campus de l’Alimentació de la UB a Santa Coloma amb el recolzament de l'Ajuntament colomenc.

Poden optar al guardó els treballs de recerca, presentats per estudiants de batxillerat matriculats durant el curs 2012-2013 en els centres d’ensenyament de Catalunya. que tinguin com a àmbit temàtic les ciències i tecnologies de l’alimentació, la nutrició, la seguretat alimentària, la cuina i la gastronomia,  incloent-hi els aspectes antropològics, sociològics, humanístics, econòmics o de qualsevol altra temàtica que hi estiguin relacionats. Els treballs poden ser individuals o col·lectius i el seu format i extensió és lliure.

El primer premi està dotat amb 1.000 € en forma de xec regal per a material educatiu destinat a l’alumne guanyador i un xec de 500 € al professor que hagi dirigit el treball. També s’atorguen dos accèssits, dotats amb xecs de 300 € per a l’alumne i de 200 € per al professor. L’Agència Catalana de Seguretat Alimentària, una àrea especialitzada de l’Agencia de Salut Pública de Catalunya, també atorgarà un accèssit especial al millor treball que desenvolupi algun aspecte de seguretat alimentària.

El termini de presentació dels treballs finalitza el 7 de juny del 2013 i en el jurat, a més de la UB, hi estaran representats la Fundació Alícia, Gallina Blanca Star, l’Agència de Salut Pública de Catalunya, l’Escola d’Hoteleria i Turisme CETT, l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació, la Fundació Triptolemos i l’Associació Espanyola de Dietistes i Nutricionistes.