Es rebaixa a 60 anys l'edat per accedir a la targeta rosa de transport

La Junta de Govern Local del dia 15 va aprovar el nou conveni amb l'Àrea Metropolitana que permetrà acollir-se a la targeta rosa de transport a les persones empadronades en Santa Coloma Gramenet a partir dels 60 anys d'edat. Aquesta targeta forma part del sistema de tarificació social al que, fins ara, només es podia accedir als 62 anys.

L'Ajuntament inverteix en aquesta operació un total de 138.000 euros anualment. El conveni estarà vigent fins a l'any 2021. Un 55,38% de la població potencialment beneficiària gaudeix d'aquest títol en les seves dues modalitats (gratuïta i reduïda). En 2017 hi havia 14.500 carnets a Santa Coloma i es preveu que en 2019 s'arribi als 16.000.

El sistema de tarificació social del transport es basa en l'establiment d'un document que acredita a les persones posseïdores —majors, o amb discapacitat i amb pocs recursos econòmics— a utilitzar els transports metropolitans en unes condicions diferenciades. Aquest document, que està relacionat amb el nivell d'ingressos del demandant, és la popular targeta rosa metropolitana. Es tracta d'un títol personal i intransferible, de validesa mínima anual i renovable automàticament mentre es reuneixin les condicions per ser beneficiari. La targeta rosa permet viatjar gratuïtament o amb tarifa reduïda en aquests serveis de transport públic que operen a la zona 1 de l'àrea metropolitana de Barcelona: línies d'autobusos TMB, línies d'autobusos d'altres empreses com TUSGSAL, Ferrocarrils de la Generalitat (dins de la zona tarifària 1), Metro, Trambaix Trambesòs i Funicular de Montjuïc.