Es presenta la XVI edició de la "Cursa i caminada per la vida"

Aquesta és la cursa pionera a Catalunya de l’AECC, i enguany espera rebre a unes 5.000 persones participants. Tothom hi pot participar, no té un caràcter competitiu, i l’objectiu és recaptar fons per a la prevenció, la recerca i la lluita contra el càncer.

Aquest divendres 20 l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, la coordinadora comarcal de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), Sílvia Pérez, i la presidenta de la Junta Local de l’AECC de Santa Coloma, Maria Palma, han presentat a la Sala de Plens de l’Ajuntament les bases de participació i les novetats de la XVI edició de la ‘Cursa i Caminada per la vida’. Aquesta activitat lúdica i esportiva, organitzada per l’AECC amb la col·laboració de l’Ajuntament i el suport de nombroses entitats i establiments de la ciutat, és una de les curses populars pioneres a Catalunya contra el càncer impulsades per l’AECC, ja que enguany compleix 16 anys. 

Santa Coloma de Gramenet mostrarà una vegada més el seu esperit més solidari i la seva vocació esportiva en aquesta iniciativa, que se celebrarà el 20 d’octubre, a partir de les 10.30 hores. En anteriors edicions la població s’ha bolcat de forma massiva i alegre en aquesta festa solidària, que el 2018 va reunir més de 4.000 persones. Enguany es vol assolir un nou repte i batre el rècord de participació, amb unes 5.000 persones participants "en una prova que combina esport i solidaritat" en paraules de l'alcaldessa.

Accessible a tothom

Aquesta cursa no és competitiva i està pensada perquè tothom hi pugui participar, sense distinció de categoria, edat o sexe. El recorregut de 5 quilòmetres és molt suau i planer, com un passeig per la ciutat que es pot fer caminant o corrent. Comença al parc metropolità de Can Zam i continua pel parc fluvial del riu Besòs fins on es desvia per les avingudes de la Generalitat, Francesc Macià i Pallaresa fins a la meta situada al parc de Can Zam.

Les inscripcions, a un preu de 8 euros, es poden fer on line a http://cronocheck.com o bé presencials, de dilluns a divendres, a la seu de l'AECC de Santa Coloma al Centre Cívic Riu, de 17 a 20 h; al CER, en horari habitual del centre -a ambdós, del 20 de setembre al 18 d'octubre-; i al Pompeu Lab -de l'1 al 18 d'octubre- de 10 a 13:30 hores i de 17 a 20:30 h.. Les persones participants seran obsequiades amb una samarreta, i diferents records. La jornada de la cursa es completarà amb una masterclass de zumba i la mainada podrà gaudir del joc a inflables. L’hora límit d’arribada és de 90 minuts.

Una causa justa

Objectiu primer d’aquesta cursa és recaptar fons per a la prevenció, la recerca i la lluita contra el càncer, a més de donar a conèixer la naturalesa i la problemàtica d’aquesta malaltia. Totes les donacions econòmiques que s’aconsegueixin es destinaran, per mitjà de l’Associació Catalana Contra el Càncer, al treball per aconseguir millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen càncer, i a potenciar la seva investigació.

L’Associació Espanyola Contra el Càncer a Santa Coloma de Gramenet es va crear l’any 1999. Duen a terme actuacions de suport a les persones afectades, que ofereixen de forma gratuïta, com ara tallers de manualitats, pilates o pintura a l’oli, sessions amb una psico-oncòloga (tant per a la persona afectada com per als seus familiars), servei a domicili per a tractaments pal·liatius i d’acompanyament a l’hospital local de la Fundació de l’Esperit Sant, conferències amb persones expertes, així com campanyes de prevenció.