Es presenta el Servei d'Intermediació en Deutes de l'Habitatge

És un servei per atendre a persones que tenen deutes d'habitatge i dificultats econòmiques que s'oferirà a l'Oficina Local d'Habitatge (Avinguda Generalitat, 112). L'objectiu és proporcionar assessorament i intermediació amb les entitats financeres.

Aquest dimecres 27 s'ha presentat a la Sala de Plens de l'Ajuntament el Servei d'Intermediació en Deutes de l'Habitatge (SIDH) que ofereixen conjuntament la Diputació de Barcelona, l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i el Col·legi d'Advocats de Barcelona i que ara arribarà a la nostra ciutat. Aquest servei, que s'adreça a les persones que no poden afrontar el pagament de l'habitatge o que preveuen que no ho podràn fer, ha estat presentat per l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon; els regidors de Benestar i Famílies, Raül Moreno, i d'Habitatge, Jordi Mas; el degà del Col·legi d'Advocats de Barcelona, Oriol Rusca; el diputat delegat de Benestar Social, Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Josep Oliva; i el secretari d'Habitatge i Millora Urbana del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Carles Sala.

L'alcaldessa ha recordat en l'inici de l'acte que una de les prioritats de l'actual equip de govern és ajudar a les persones i famílies colomenques afectades per processos de desnonament o amb dificultat per fer-se càrrec de les despeses d'habitatge, per hipoteca o lloguer. En aquest sentit, ha explicat que en el darrer any el servei municipal de mediació ha paralitzat 66 desnonaments i ha ajudat a renegociar 38 hipoteques.

En el marc d'aquestes polítiques d'acció social i amb la complicitat de la resta d'administracions ha arribat l'acord per implantar a la ciutat el Servei d'Intermediació en Deute de l'Habitatge (SIDH) que va començar a funcionar el desembre de 2012. "Un pas més en l'acció municipal, utilitzant tots els mitjans a l'abast, per tal d'atendre i donar suport a les persones i famílies que tenen deutes d'habitatge i dificultats econòmiques per afrontar-les", ha assenyalat Núria Parlon que ha insistit en què"els recursos són necessaris per ajudar als afectats i afectades però és fonamental poder oferir-los alhora un bon assessorament".

El Servei d'Intermediació (SIDH) s'oferirà a l'Oficina Local d'Habitatge (Avinguda de la Generalitat, 112) un dia a la setmana (encara per concretar), de 10 a 14 hores, mitjançant l'atenció especialitzada dels advocats i advocades del Col·legi d'Advocats de Barcelona. El president d'aquest Col·legi, Oriol Rusca, s'ha mostrat "orgullós de treballar al costat d'un ajuntament que mostra la seva sensibilitat social fent grans esforços per afrontar reptes como aquest nou servei a la ciutadania".

Els ciutadans i ciutadanes de Santa Coloma que vulguin accedir a aquest SDHI hauran d'adreçar-se primer als Serveis Socials de l'Ajuntament que faran una valoració inicial de la seva problemàtica. A finals del 2012, s'havien concedit a Santa Coloma 935 ajudes socials, de les quals un 68% feien referència a pagaments relacionats amb la llar -inclosos subministraments- i 290 eren per afrontar les despeses de lloguer.

El diputat delegat de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Josep Oliva, ha reconegut aquesta tasca de l'Ajuntament i ha assegurat que "el nou servei complementarà el treball que ja fan a Santa Coloma, Caritas i el consistori amb l'oficina d'assessorament a les famílies i suposarà, a més, un reforç per a la tasca dels Serveis Socials Municipals".

El secretari d'Habitatge del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya, Carles Sala, també ha volgut destacar que "Santa Coloma ja treballa la mediació, l'assessorament i la informació als afectats per problemàtiques d'habitatge, conjuntament amb Caritas, i ara amb el SIDH es vol apropar més aquest servei al territori".

*Oficina Local d'Habitatge de Santa Coloma de Gramenet

Avinguda de la Generalitat, 112, 08923 Santa Coloma de Gramenet. Telèfon 93 392 47 45

Per a més informació sobre el Servei d'Intermediació en Deutes de l'Habitatge cliqueu aquest enllaç.