Es posa en funcionament el Camp d’Atletisme Antonio Amorós

La construcció d’aquest equipament ha estat llargament reivindicada per les entitats.

 

 

S'ha posat en funcionament el Camp d’Atletisme Antonio Amorós, una instal·lació llargament reivindicada per les entitats d’atletisme de la ciutat que formava part dels objectius marcats per l’equip de govern local en el Pla d’acció municipal d’aquest mandat. Amb aquesta obertura, Santa Coloma de Gramenet tindrà un equipament per a la pràctica de l’atletisme amb unes característiques tècniques aptes per a competicions oficials.
 
Aquest complex esportiu situat al parc de Can Zam ocupa un espai de 18.000 metres quadrats  format per una pista reglamentària d’atletisme de 400 metres de corda amb vuit carrers, grades amb capacitat per a 500 persones, un edifici on s’ubiquen vuit vestidors per a grups, tècnics i jutges, diferents zones d’activitats per a diverses disciplines (salts d’alçada, de perxa i de llargada, llançaments i sala de musculació) i altres espais complementaris com la cabina de ‘foto-finish’, la sala de megafonia o la farmaciola.
 
El cost total de l’obra que es va iniciar a l’octubre de 2013 és d’aproximadament 3,5 milions d’euros finançats per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el Consell Català de l’Esport i la Diputació de Barcelona.

La gestió del Camp d’Atletisme ‘Antonio Amorós’ dependrà de l’Institut Municipal d’Esports i será utilitzat pels tres clubs colomencs d’atletisme: la Unió Colomenca d’Atletisme (UCA), AD Running Vigía i CIESC Domingo Catalán amb un volum d’usuaris  que setmanalment arribarà al  voltant dels 700 atletes. A aquesta xifra s’haurà d’afegir la participació dels centres escolars, un total de 9 ja han demanat utilitzar-la, i altres entitats.

Amb la construcció d’aquesta instal·lació es cobreix un dels déficits històrics de la ciutat que mai havia tingut un equipament d’aquestes característiques  i es completa al parc de Can  Zam, una zona esportiva amb una oferta molt variada on destaca també el Centre Esportiu Can Zam amb piscina coberta i d’estiu i dos camps de futbol 11 que utilitzen el CF Singuerlin i el CD Arrabal-Calaf.  

Antonio Amorós ‘El galgo de Caudete’
Aquest equipament portarà el nom d’Antonio Amorós, figura cabdal de l’atletisme colomenc i que va ser conegut com ‘El galgo de Caudete’, la localitat d’Albacete on va nèixer encara que la seva trajectòria esportiva es va desenvolupar principalment a Catalunya. Amorós va dominar les distàncies de 5.000 i 10.000 metres a nivell nacional als anys 50, va ser 6 vegades campió d’Espanya de Cross i una vegada subcampió del Cross de les Nacions (Nantes, 1961), 70 vegades internacional, va acabar la seva carrera fent d’entrenador d’atletes a la nostra ciutat. Sota la seva direcció es van formar corredores com Encarna Escudero i corredors com Jaime López-Egea i Juan Antonio Balsera entre d’altres.