Es lliuren 6.636 signatures a Red Eléctrica contra la MAT a Santa Coloma

La Comissió Aturem la MAT ha lliurat avui 6.636 firmes a Red Eléctrica Española perquè aturi el projecte d’instal·lar la xarxa de molt alta tensió en aquesta ciutat.

El president de la FAVGRAM, José Luis Muñoz Algarín, encapçala el lliurament de signatures contra el projecte de la MAT

Santa Coloma de Gramenet, 26 de setembre de 2012.- Un total de 6.636 signatures recollides sota el títol “Aturem la MAT” han estat lliurades aquest matí a les oficines de Red Eléctrica Española (REE) a Barcelona perquè aquesta empresa aturi el projecte de construir a Santa Coloma de Gramenet una subestació i una xarxa elèctrica de molt alta tensió (MAT). 

Aquest recull de signatures és el primer que la Comissió Aturem la MAT ha fet arribar de manera formal a REE.  L’esmentada comissió, formada per la Plataforma per a la Defensa de la Serra de Marina i el riu Besòs, la Federació d'Associacions de Veïns de Santa Coloma de Gramenet i l'Ajuntament d’aquesta ciutat, continua realitzant accions cíviques d’informació i recollint des de diferents punts el suport dels veïns i les veïnes per aconseguir aturar el pas de la MAT per Santa Coloma de Gramenet. 

En el grup de persones que s’han apropat de manera pacífica fins a les oficines de REE per acompanyar les persones de la Comissió Aturem la MAT a fer el lliurament de les signatures hi eren l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, i alguns regidors d’aquesta ciutat. A la seu de REE, un membre de la Comissió ha pogut accedir a l’edifici de la companyia elèctrica, lliurar les dues caixes amb les signatures, i certificat aquesta entrega.

L’acte de lliurament de les signatures contra la MAT fet avui ha estat el final d’una jornada reivindicativa que va començar amb una concentració d’un centenar de persones a la plaça de la Vila i una marxa pacífica fins a la seu de REE, on també s’ha lliurat la moció unitària aprovada pel Ple municipal el passat 25 de juny, on s'expressa el rebuig unànime de tots els grups polítics amb representació a Santa Coloma de Gramenet (PSC, ICV-EUiA , CiU, PP, PxC i GG) als plans d’aquesta empresa elèctrica estatal.

Demà 27 de setembre, la Comissió Aturem la MAT té previst portar a la Delegació del Govern el certificat del lliurament de signatures a REE, per tal que aquesta institució que representa el govern d’España intervingui donant suport a la petició ciutadana d’aturar el projecte d’instal·lació de la xarxa MAT a Santa Coloma de Gramenet.

*****Adjuntem imatges de la concentració a la plaça de la Vila de Santa Coloma  i de l’entrega de les signatures a la seu de REE

Per a més informació i/o contactes i/o imatges:

Servei de Comunicació

Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

Dori Morillo/Ana Belén Pérez

93 462 40 13 / 618 045 488
comunicacio@gramenet.cat