Es farà l'estudi de l'impacte ambiental de la MAT

Així ho ha resolt el govern central i per tant es consultarà a l'Ajuntament i es tindrà en compte la veu de la ciutadania.

El govern estatal ha acordat que l'estudi d'impacte ambiental del pas de la Línia de Molt Alta Tensió (MAT) per la nostra ciutat es tramiti de manera ordinària; és a dir, consultant l’Ajuntament i tenint en compte la veu de la ciutadania, tal i com s’havia reclamat en diverses ocasions. El No al pas de la MAT és un clam constant de les entitats i la ciutadania Colomenca des del mes de juny de 2012, quan es va saber que l’empresa Red Eléctrica de España (REE) volia fer passar aquesta línia al costat dels habitatges de Les Oliveres i Can Franquesa i que volia fer una subestació al costat del Cementiri. Ara, Medi Ambient demana a Red Eléctrica que l'estudi d'impacte ambiental tingui en compte el territori. El Ministeri atén els requeriments de la Unió Europea per al projecte que inclou elevar a 400 kV la tensió de la línia i aixecar la subestació.

A l’espera d’un comunicat oficial d’aquest acord als serveis jurídics municipals, l’Ajuntament expressa la seva satisfacció perquè el Ministeri d'Agricultura i Medi Ambient hagi emès una resolució encarregant a REE que faci l'estudi de la línia i de la subestació i que, aquest se sotmeti a informació pública, atenent els requeriments de la Unió Europea (UE), que va demanar fins a dues vegades l'Estat que complís amb la Directiva d'Impacte Ambiental.

En declaracions a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), l'alcaldessa Núria Parlon ha aplaudit la resolució de l'Estat i ha valorat positivament les exigències del Ministeri de Medi Ambient en relació a l'estudi d'impacte ambiental però ha avisat alhora que el projecte que es vol "imposar" està "obsolet". 

Actualitzarem aquesta informació segons disposem en el proper dies de més dades concretes.