Entrega de premis del Projecte (RE) Imagina't

El dimarts 29 (19.00) es clausura la 5ª edició amb un acte a l'Auditori Blanquerna on es guardonarà a l'escola colomenca La Bastida i a l'IES Numancia.

L’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació, format per ajuntaments de Catalunya, amb la col·laboració de TV3 i la Facultat Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, han realitzat un concurs per crear un anunci no sexista on han participat més de 650 joves, amb més de 150 story boards presentats.

Es tractava d’un procés participatiu-creatiu amb joves de 3r i 4rt d’ESO anomenat (Re) Imagina’t Fem un espot no sexista. L’alumnat havia de crear un guió per a un espot publicitari que superi els estereotips sexistes i promogui visions de transformació positiva dels hàbits consumistes.

Aquest any s’han rebut 158 storyboards, fets per 665 alumnes de 18 centres educatius de diferents municipis de Catalunya. Un 80 % més que l’última edició.

Els 4 espots guanyadors realitzats per 4 grups d’alumnes d’entre 14 i 18 anys, són de l’Institut Numància (amb el projecte Jocs de consola)  iLa Bastida  (amb el projecte No ho donis tot per fet) de Sta. Coloma de Gramenet; de Els Maristes de  Rubí i de l’Escola Jesús-Maria de Sant Gervasi de Barcelona. El grup guanyador de l’INS Numància és de quart d’ESO. En l’edició anterior del concurs, un grup de l’institut Numància ja es va endur un dels guardons.

L’entrega de premis la faran els 3 protagonistes del programa TAGS, de TV3, el dimarts 29 d’abril, a les 19:00h, a l'Auditori Blanquerna, C/Valldonzella, 12, de Barcelona. L’acte comptarà amb la participació dels grups guanyadors, l’estrena dels 4 espots i  la col·laboració de la periodista Montserrat Boix. Es podrà seguir per streaming, a través del web de l’Observatori www.observatoridelesdones.org.

El 4 de maig dins del programa TAGS, de TV3 s’emetrà el reportatge de com s’han elaborat els espots guanyadors d’aquest any.

De Santa Coloma s’hi han presentat diversos grups dels instituts Numància, La Bastida i Torrent de les Bruixes  de diferents cursos. Cal recordar que només poden prendre part en el concurs els instituts dels municipis els ajuntaments dels quals estan adherits a l’Observatori de les Dones en els mitjans de comunicació (com és el cas del de Santa Coloma, que a més forma part de la Junta de l’Observatori).

L’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació és una iniciativa de participació ciutadana impulsada des de 14 ajuntaments de Catalunya: Barcelona, Cornellà de Llobregat, El Masnou, Esplugues de Llobregat, Gavà, Molins de Rei, Palafrugell, Rubí, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Gramanet, Vilafranca.