En marxa l’itinerari turístic "Santa Coloma com mai l’has vist"

Actors i actrius colomencs fan la interpretació històrica dels punts del trajecte, que és gratuït i adreçat a tots els públics.

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, i la regidora de Promoció de la ciutat, Susana Abelló, han presentat aquest dimarts 10 a l’Escola de Música Can Roig i Torres un itinerari turístic que, sota el nom "Santa Coloma com mai l’has vist", permetrà conèixer de manera teatralitzada diversos indrets històrics d’aquesta ciutat. L’activitat respon al projecte municipal de promocionar Santa Coloma com a destí turístic, tant pels colomencs i colomenques com pels visitants d’altres ciutats, amb l’identificatiu Gramenet turisme. 

Segons ha dit l’alcaldessa "en un context de crisi econòmica com l’actual, el desenvolupament turístic de Santa Coloma és una línia més d’actuació per generar riquesa, potenciar llocs de treball i donar valor als recursos de la ciutat", i per a Núria Parlon "aquesta és la primera vegada que ens venem en clau turística i estic segura que donarem una agradable sorpresa".

La regidora de Promoció de la ciutat, Susana Abelló, ha fet la descripció del recorregut de "Santa Coloma com mai l’havies vist", que ha explicat que serà complementat amb la interpretació teatral d’un grup d’actors locals a cadascun dels punts a visitar: l’església Major, l’edifici de l’Escola de Música Can Roig i Torres, els antics safaretjos i l’Ajuntament. 

L’objectiu de la ruta és endinsar al visitant en el temps explicant-li com era la Santa Coloma de Gramenet de finals del S.XIX i de principis del S.XX. El recorregut ensenyarà els estils arquitectònics, els diferents comerços, els estils de vida o les converses típiques de l’època. 

Gramenet turisme

L’acte també ha servit per presentar el logotip del projecte municipal Gramenet turisme. La imatge és una interpretació àgil i moderna d’un dels vitralls originals que queden al museu de l’Església Major. Vol expressar que Santa Coloma és una ciutat atractiva, interessant i representativa del nostre temps i el nostre entorn, però sense oblidar que aquesta presència ve de lluny, no és cosa d’unes dècades.

En aquest web s’ha posat en marxa un apartat dedicat a la Promoció de la ciutat amb diferents seccions, on apareix  ja aquest nou itinerari turístic. I en quant a xarxes socials, Gramenet turisme disposa des d’avui  d’un perfil a Twitter (@grametur).

Ruta gratuïta amb inscripció

El trajecte “Santa Coloma com mai l’has vist”, d’aproximadament un quilòmetre (1h 30’ de passeig), està adreçat a tots els públics. La visita als edificis permetrà accedir a indrets habitualment tancats al públic (com el campanar de l’església o el recinte dels antics safaretjos) que, juntament amb el relat de l’anecdotari en clau d’humor que faran els actors, conformarà un itinerari atractiu i singular.

L’activitat és gratuïta i tindrà lloc tots els dissabtes des del 14 de desembre fins al 22 de febrer de 2014, en horari de les 11.00 a les 12.30, i cal fer reserva prèvia. 

Totes les persones interessades es poden inscriure mitjançant un correu electrònic a grameneturisme(at)gramenet.cat o bé trucant al telèfon 93 462 40 59, de dilluns a divendres de 9.00 a 13.