En marxa la VI Fira de Teatre Integratiu, pionera a l’estat espanyol

L’objectiu principal és vincular les persones amb discapacitat psíquica, com a protagonistes, en un projecte cultural de ciutat.

###NEWS_VIDEO_1###

Durant els dies 9, 10 i 11 de juliol, Santa Coloma acollirà la sisena edició de la Fira de Teatre Integratiu (FITI), organitzada per l’Ajuntament de Santa Coloma amb la col·laboració de la Fundació Alquimistes, el grup de teatre colomenc Carro de Baco, l’Associació el Trampolí, la Diputació de Barcelona, Caixa de Catalunya i La Caixa, entre d’altres entitats i organismes.

La mostra de teatre s’inaugura dijous 9 de juliol, a la plaça de Montserrat Roig (20 hores), amb l’actuació de la Banda del Passatge Insòlit, la Brigada dels “FITIBotones” (Alquimistes), i amb la lectura inaugural per part de Montserrat Olivés, Tinent d’Alcalde Ponent de Cultura, Joventut, Cooperació i Solidaritat.

A més de a la plaça de Montserrat Roig, la FITI també es desenvoluparà al Centre de Recursos Juvenils Mas Fonollar. En conjunt, són tres dies d’activitats i representacions teatrals on, enguany, es vol aprofundir en el fet teatral com una eina bàsica per a la integració social i com un element d’esbarjo dels diversos col·lectius i del públic en general.

L’objectiu principal d’aquesta proposta escènica internacional, pionera a l’estat espanyol, és vincular les persones amb discapacitat psíquica en un projecte cultural de ciutat, no només com a consumidores sinó molt especialment com a protagonistes, com a veritables agents actius.

10 anys de la FITI
La FITI va arrencar a Santa Coloma l’any 1999. Des d’aleshores han visitat la nostra ciutat grups de Portugal, Senegal, Segòvia, Madrid, Barcelona, Càdiz, Còrdova, Girona, entre d’altres països i ciutats. Aquesta sisena edició continua amb l’objectiu de potenciar la trobada cultural i la convivència mitjançant l’art i la creació i, alhora, promoure la formació, la difusió i la sensibilització a l’entorn de la cultura i el teatre amb discapacitats.

La FITI, única a tota Catalunya, presumeix de ser un d’aquests espais excepcionals que aposten per les capacitats artístiques de tots els artistes, sense excepció.

Cartell de la FITI 2009